Raiffeisen Bank

Raiffeisen banka začala poskytovať svoje služby na Slovensku v druhej polovici roka 2012. Patrí do najsilnejšej rakúskej bankovej skupiny Raiffeisen. Na našom trhu sa jedná pritom už o tretiu obchodnú značku Raiffeisen Bank International. Po vyše 20 rokov pôsobenia tradičnej Tatra banky a krátkej histórii Direct banky ZUNO na Slovensku sa rozhodla táto rakúska banková skupina predstaviť ďalšiu značku - s rovnakým názvom ako jej materská spoločnosť - Raiffeisen banka.

Podobne ako ZUNO, aj Raiffeisen banka stavila na jednoduchosť a prehľadnosť poskytovaných produktov. Novinkou je však sieť obchodných miest - pobočiek, ktorá je prevádzkovaná na základe franchise licencií. Tento jedinečný model banke umožní rýchlu expanziu pri minimálnych nákladoch. A skutočne - pobočky tejto banky rastú ako huby po daždi. Okrem zníženia nákladov vďaka franšízingovému modelu banka zdieľa náklady a prevádzkové aktivity s Tatra bankou, čo umožňuje ďalšie stlačenie nákladov.

Cieľovou skupinou banky sú najmä mladí a ľudia v produktívnom veku. Zameriava sa výlučne na retailový segment, to znamená, že svoje služby poskytuje výlučne individuálnym klientom a segment korporátnych klientov obsluhovať nebude. V ponuke banky sa nachádzajú zatiaľ len základné bankové produkty - účet, pôžička a vklad.

 

Zriadenie, správa a používanie účtu je veľmi jednoduché. Navyše ku každému účtu je možné vydanie až 5 platobných kariet s bezkontaktnou technológiou. Jedinou nevýhodou tohto účtu je vyšší mesačný poplatok, ktorý je až 4 €. Sesterská ZUNO Bank poskytuje rovnaký rozsah služieb a pritom si za základný balík účtu neúčtuje žiaden mesačný poplatok za správu a vedenie účtu. Podobne ako konkurenčné banky, aj Raiffeisen poskytuje k bežnému účtu sporenie, ktoré výstižne nazvala Kasička. Vedenie kasičky je zdarma, je to vlastne sporiaca časť účtu, na ktorej sú finančné prostriedky úročené výhodnejším úrokom. Nasporené peniaze sú pritom stále k dispozícii. Pre tých, ktorí chcú lepšie zhodnotenie úspor a ktorí sú si istí, že uložené peniaze nebudú istý čas potrebovať, banka pripravila termínovaný vklad s viazanosťou 1,2, alebo 3 roky. Pri viazanosti na 36 mesiacov banka ponúka úrok 1,40 %.


Najzaujímavejším produktom je však Pôžička, ktorá je bezúčelovým úverom. Poskytuje sa v dvoch formách -prostredníctvom takzvaných mini pôžičiek (200,400 a 600 €) kde je fixne daná mesačná splátka a lehota splatnosti. Druhú formu predstavujú pôžičky nad 700 €, pri ktorých si môže klient sám vybrať objem úveru (od 700 - 20 000 €) a aj lehotu splatnosti (od 18-72 mesiacov).



Základné informácie a kontaktné údaje

Názov banky
Raiffeisen BANK (Tatra banka a.s., odštepný závod)
Adresa
Hodžovo námestie 3, 811 06 Bratislava
Charakteristika
  • univerzálna banka so sídlom v SR
  • hypotekárna banka
  • člen Slovenskej bankovej asociácie
Telefón
02/5050 5555
Info linka
dostupná v pracovné dni od 08:00 do 18:00
mimo tejto doby budete presmerovaný na DIALOG Tatra banky
0850 850 555
0906 015 555 (pre klientov spoločnosti Orange)
0910 850 555 (pre klientov Telekomu)
Blokácia platobnej karty
850850555
Web stránka
www.raiffeisen.sk
Email
info@raiffeisen.sk
Raiffeisen banka internet banking
https://ib.raiffeisen.sk/ibanking.html
Kód banky
1100
Označenie - znakový kód
TATR
SWIFT kód
TATRSKBX
Pobočky
Banská Bystrica
Horná 65/A, Banská Bystrica
Bratislava
Nám. Hraničiarov 6/A, Bratislava
Krupina
Svätotrojičné nám. 14, Krupina
Malacky
Sasinkova ul. 1/D, Malacky
Prievidza
Nám. Slobody 17-1, Prievidza
Šaľa
Hlavná 61, Šaľa
Skalica
Štefánikova 5, Skalica
Topoľčany
Ul. sv. Cyrila a Metoda 18, Topoľčany
Veľký Meder
Komárňanská ul. 14, Veľký Meder
Žilina
Národná ul. 17, Žilina
Zvolen
J. Kozačeka 5, Zvolen

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

A aký je Váš názor? Podeľte sa o Vaše skúsenosti v diskusii...

Páčil sa Vám tento článok? Prosím zdieľajte