Prima banka

Prima banka, v minulosti známa ako Dexia sa zaoberá poskytovaním bankových služieb fyzickým, právnickým osobám ale aj samosprávam, ktoré zabezpečuje prostredníctvom svojej neustále rozširujúcej sa bankomatovej a pobočkovej siete. Momentálne je 6. najväčšou bankou na Slovensku. Jej pôsobenie na slovenskom trhu sa začalo v roku 1993, kedy 193 slovenských obcí založilo banku špecializujúcu sa na financovanie miest a obcí.

V minulosti sa teda Prima banka orientovala najmä na segment samospráv, ale v poslednej dobe je viditeľná snaha o čoraz väčšiu orientáciu na retailovú klientelu, čo sa prejavuje rozšírením a sprehľadnením ponuky finančných produktov a služieb pre súkromné osoby a zväčšením pobočkovej siete. Majoritným vlastníkom Prima banky sa stala v roku 2011 Penta Investments, ktorá vlastní až 94,6% akcií a hlasovacích práv banky. Zámerom hlavného akcionára je rozvoj a posilnenie majoritného postavenia na trhu služieb pre mestá a obce a zároveň posilnenie pozície v oblasti služieb pre fyzické osoby a malé a stredné firmy.

 

Ponuku Prima banky pre ľudí tvoria 4 základné oblasti - bežné účty, pôžičky, sporiace a vkladové produkty a hypotéky. Súkromní klienti banky si obľúbili najmä Osobný účet, ktorý banka uviedla na trh v roku 2011. S osobným účtom sa spájajú výhody aj pri iných produktoch banky v podobe zliav za poskytnutie úveru či za vedenie úverového účtu napríklad pri pôžičke alebo pri hypotekárnom úvere.

Veľkej popularite medzi obyvateľmi sa teší aj Sporiaci účet Prima banky, ktorý ponúka bezkonkurenčne najlepšie zhodnotenie voľných finančných prostriedkov, s úrokom až 5 % ročne.



Základné informácie

Názov banky
Prima banka Slovensko, a.s.
Adresa
Hodžova 11, 010 11 Žilina
Charakteristika
  • univerzálna banka so sídlom v SR
  • hypotekárna banka
  • člen Slovenskej bankovej asociácie
Telefón
041/ 5111 111
Fax
041/ 5624 129
Info linka - ČSOB Linka 24
Volania v rámci SR
0850 700 007
Volania zo zahraničia:
+421 41 5111 111
Blokácia platobnej karty
+421 2 6828 5777
Web stránka
www.primabanka.sk
Email
info@primabanka.sk
Prima banka internet banking
https://ib.primabanka.sk
Kód banky
5600
Označenie - znakový kód
PKBA
SWIFT kód
KOMASK2X
Akcionári
PENTA INVESTMENT LIMITED: 94,6%
Ostatní akcionári: 5,4%


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

A aký je Váš názor? Podeľte sa o Vaše skúsenosti v diskusii...

Páčil sa Vám tento článok? Prosím zdieľajte