Ako požičiava Cofidis

Nebanková spoločnosť Cofidis sa zaoberá poskytovaním pôžičiek a úverov na diaľku. Na Slovensku pôsobí od roku 2004, odkedy si získala dôveru tisícov klientov.
Charakteristickým znakom spoločnosti je že poskytuje pôžičky zodpovedne. To znamená, že Cofidis Vám požičia len v tom prípade, a si je stopercentne istá, že dlh dokážete splatiť a len v takej výške, aby to príliš nezaťažilo Váš rodinný rozpočet.
Každý záujemca o úver si môže na web stránke tejto spoločnosti vypočítať, ako vysokú mesačnú splátku si môže dovoliť a tým pádom aká je maximálna výška pôžičky, ktorú mu spoločnosť poskytne. Kalkulačka je nastavená tak, aby žiadateľ neprekročil odporúčanú hranicu celkového zadĺženia, ktorá je nastavená na 33 %. Túto hranicu by ste však mali dodržiavať vždy, keď si plánujete požičať aj v ktorejkoľvek inej spoločnosti. Vypočítate si ju takým spôsobom, že vydelíte Vaše mesačné výdavky (napríklad splátka hypotéky, náklady na cestovné, jedlo, ošatenie, faktúry...) s Vašimi príjmami v čistom. Čislo ktoré dostanete vynásobite x100 a získate hranicu celkového zadĺženia. Ak je napríklad Váš príjem v čistom 700 € a mesačné náklady 200, tak je hranica zadĺženia približne 28%.

Online žiadosť

Žiadosť o pôžičku z Cofidisu si môžete podať dvoma spôsobmi - telefonicky prostredníctvom info linky 0232 220 120 (v pracovných dňoch od 8.00 do 20.00 hod) alebo prostredníctvom online žiadosti, ktorá sa nachádza na web stránke spoločnosti. Môžete požiadať o úver vo výške od 200 €, maximálna výška pôžičky je však 5000 € so splatnosťou od 1-41 mesiacov.
Pôžička je určená pre každého s trvalým zdrojom príjmov, teda pre zamestnaných ľudí, ďalej pre ženy na materskej dovolenke a pre dôchodcov.
Na jej vybavenie budete potrebovať dva doklady totožnosti - obojstranné kópie (aj spolužiadateľove), potvrdenie o výške príjmu potvrdené zamestnávateľom, kópiu výpisu z bankového účtu. Ak Vám spoločnosť pôžičku schváli, tak všetky vyššie uvedené doklady spolu so vytlačenou zmluvou pošlete na adresu spoločnosti.

Úrok a poplatky

Úroková sadzba sa pohybuje od 13,90 % ročne a strop je 36 %. Výška úroku záleží od Vašej bonity, od výšky úveru a od počtu mesiacov splácania. Aj keď je takto nastavená úroková sadzba porovnateľná s ostatnými nebankovými spoločnosťami, nájdu sa aj také, ktoré požičiavajú za oveľa výhodnejší úrok (niekedy až o polovicu nižsí) - ako príklad môžeme uviesť spoločnosť Cetelem.

Podobne ako v ostatných nebankových spoločnostiach, aj Cofidis Vám poskytne úver bez poplatku. Ak sa počas doby splatnosti rozhodnete pôžičku predčasne splatiť, spoločnosť si za to nebude účtovať žiadne poplatky navyše. Kedykoľvek môžete okrem normálnej splátky poslať spoločnosti aj peniaze navyše, čím si znížite istinu a pôžičku tak splatíte skôr.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

A aký je Váš názor? Podeľte sa o Vaše skúsenosti v diskusii...

Páčil sa Vám tento článok? Prosím zdieľajte