Cetelem


Firma Cetelem patrí medzi významné nebankové subjekty nielen na Slovensku, ale aj celosvetovo. Vďaka svojmu členstvu v bankovej skupine BNP Paribas si získala aj dôveru tisícov Slovákov. Svedčí o tom už viac ako jeden milión schválených pôžičiek, ktoré spoločnosť Cetelem poskytla od roku 2000.
V portfóliu tejto mimoriadne obľúbenej firmy sa nachádza niekoľko úverových produktov:

  1. Pôžička na splatenie iných úverov
Je klasickým úverom na refinancovanie pôžičiek poskytnutých bankou, nebankovou inštitúciou, či splátkovou spoločnosťou. S Cetelemom môžete refinancovať úvery až do výšky 17 000 € bez ručiteľa alebo iného zabezpečenia, pričom záujemca si môže obdobie splatnosti rozložiť na 6 - 120 mesiacov. Spoločnosť sľubuje pri tomto produkte úsporu až 30 %. Nie vždy je však vhodné požičiavať si na splatenie iných úverov, najmä v prípade, že náklady súvisice s vyplatením existujúcich záväzkov sú vyššie ako úspora. Spoločnosti poskytujúce úvery len veľmi neochotne prepúšťajú klientov ku konkurencii a preto sú aj poplatky za predčasné splatenie niekedy také vysoké, že sa neoplatí refinancovať. Úspory z konsolidácie spočívajú hlavne v tom, že namiesto niekoľkých poplatkov za vedenie úverových účtov platíte len jeden a samozrejme rozhodujúcim faktorom je aj výška úrokovej sadzby. Pred vážnym rozhodnutím, či existujúce pôžičky konsolidovať alebo nie je preto potrebné spraviť si analýzu nákladov potrebných na splatenie súčasných dlhov a prepočítať si úspory, ktoré získate v prípade že si pôžičku na splatenie iných úverov vezemete.

  1. Pôžička na rekonštrukciu a bývanie
Tento úver je určený na financovanie akýchkoľvek opráv a rekonštrukcií v byte alebo v rodinnom dome. Príkladom použitia finančných prostriedkov môže byť napríklad nová podlaha, financovanie nákladov na rekonštrukciu kúpeľne, kúpa plastových okien alebo novej kuchynskej linky... Poskytuje sa do výšky až 34 000 € so splatnosťou 10 rokov. Dlhá doba splatnosti umožní klientovi získať úver aj na vyššiu sumu, nakoľko si môže znížiť výšku mesačnej splátky zvolením dlhšieho obdobia splatnosti.

  1. Pôžička na auto
Je určená na kúpu nového vozidla (do 2 rokov) ale aj ojazdeného (do 10 rokov). Maximálna výška pôžičky je 34 000 € s dobou splatnosti najviac 84 mesiacov. Výhodou je, že nie je potrebné zložiť akontáciu a auto na rozdiel od leasingu od začiatku bude patriť Vám. Pôžičku do 25 000 € získate aj bez ručiteľa, ak však výška úveru presiahne túto sumu, spoločnosť môže (ale nemusí) vyžadovať zabezpečenie ručiteľom.

  1. Pôžička na čokoľvek
Patrí medzi najžiadanejšie produkty nielen spoločnosti Cetelem, ale aj celkovo na slovenskom trhu nebankových pôžičiek. Dôvod je jednoduchý, nielenže táto spoločnosť patrí medzi dôveryhodných poskytovateľov, ale požičiava zodpovedne a s relatívne nízkym úrokom (v porovnani s ostatnými konkurenčnými nebankovými subjektami). Úrok sa pohybuje od 8,39 do 16,69 % ročne. Všimnite si, že na rozdiel od väčšiny konkurenčných spoločností Cetelem netají výšku hornej hranice úrokovej sadzby. To je veľmi dobrým znakom serióznej firmy. Bezúčelovú pôžičku môžete získať vo výške od 2000 - 17 000 € so splatnosťou minimálne pol roka a maximálne 10 rokov.
Na web stránke spoločnosti je online kalkulačka, kde si záujemca môže vypočítať predpokladanú výšku mesačnej splátky po zadaní základných parametrov - výšky úveru a počet mesiacov splácania. Nielenže budete okamžite vedieť výšku úrokovej sadzby a ročnú percentuálnu mieru nákladov, online kalkulačka Vám vypočíta aj sumu, o ktorú pôžičku preplatíte.
Ak sa Vám ponuka Cetelemu pozdáva, môžete hneď aj vyplniť online žiadosť, ktorá budete posúdená v priebehu niekoľkých minút. Ak spĺňate podmienky, žiadosť bude schválená. Potom zostáva už len vytlačiť si zmluvu a poslať ju na adresu spoločnosti. Po podpise zmluvy môžete očakávať, že peniaze dostanete na účet najneskôr do troch pracovných dní.

Podmienky a potrebné doklady
Pre získanie Cetelem pôžičky musíte spĺňat podmienku veku od 18-62 rokov, pričom vek pri splatnosti je maximálne 65 rokov. To znamená že ak máte teraz 60 rokov, tak Vám spoločnosť poskytne úver maximálne s 5 ročnou lehotou splatnosti. Nie menej dôležitou podmienkou je pravidelný príjem záujemcu zo závislej alebo z podnikateľskej činnosti, prípadne z dôchodku.

Každý záujemca musí predložiť dva doklady totožnosti a musí preukázať výšku svojho príjmu prostredníctvom:
a) ak ste zamestnanec a výplatu dostávate na účet - potvrdenie o výške príjmu od zamestnávateľa a posledné dva výpisy z bežného účtu
b) ak ste zamestnaný a poberáte výplatu v hotovosti - rovnaké ako pri výplate na účet + výplatné pásky za posledné dva mesiace
c)ak ste SZČO - kópia daňového priznania spolu s prílohami za posledné zdaňovacie obdobie, potvrdenie o podaní daňového priznania ktoré musí byť potvrdené DÚ, výpisy z podnikateľského účtu za posledných 6 mesiacov
d) ak poberáte dôchodok - výpisy z bežného účtu za posledné dva mesiace, kópia výmeru dôchodku
e) ak poberáte rodičovský príspevok - potvrdenie o jeho poberaní (buď poštová poukážka alebo výpis z účtu)

1 komentár:

Zuzana povedal(a)...

Dobrý deň, je Cetelem Slovensko v úverovom registri? ďakujem..

Zverejnenie komentára

A aký je Váš názor? Podeľte sa o Vaše skúsenosti v diskusii...

Páčil sa Vám tento článok? Prosím zdieľajte