Flexipôžička

Základným bezúčelovým úverom VÚB banky je Flexipôžička na čokoľvek, ktorá sa poskytuje v rozsahu od 490 eur maximálne do 25 000 €. Spláca v pravidelných mesačných splátkach s fixnou úrokovou sazbou. Každý klient si môže zvoliť lehotu splatnosti od 12 - 120 mesiacov. Vďaka pevne stanovenému úroku tak bude výška mesačnej splátky rovnaká od podpísania zmluvy až po koniec splatnosti. Získate ju s úrokovou sadzbou od 10,90 % p.a., čo je porovnateľné s ostatnými bezúčelovými bankovými úvermi. Výška úroku bude závisieť od bonity žiadateľa, predovšetkým od výšky jeho mesačných príjmov a od jeho priemerných mesačných výdavkov. Všeobecná úverová banka poskytuje Flexipôžičku bez zabezpečenia, to znamená, že na jej získanie nebudete potrebovať ručiteľa (stačí preukázať výšku príjmu prostredníctvom potvrdenia od zamestnávateľa a ďalšou podmienkou je vek žiadateľa od 25-62 rokov)

Medzi hlavné konkurenčné výhody tohoto neúčelového úveru z VÚB banky patrí flexibilita. Flexipôžička sa prispôsobuje Vám, nie vy jej. Vďaka tejto prispôsobivosti môžete kedykoľvek, aj počas splatnosti požiadať o zníženie alebo zvýšenie mesačnej splátky, taktiež je možné podať si žiadosť o dočasné odloženie splátok na určité obdobie. Všetky tieto zmeny môžete uskutočniť kedykoľvek, ale zadarmo to nebude. Každý klient ktorý by mal záujem o zmenu výšky splátky alebo ich odloženie musí najkôr podať návrh na zmenu zmluvy, za čo si banka účtuje poplatok vo výške 40 €. Odklad splátok alebo zníženie mesačnej splátky by ste však mali využívať iba naozaj v nevyhnutných situáciách, nakoľko sa tým celý úver o dosť predraží. Ak sa rozhodnete pre zníženie splátok, mali by ste splácať minimálne 30 % z pôvodnej sumy. Splatíte tak aspoň časť svojho dlhu a nezabudnete pritom, že zníženie splátky je dočasné riešenie. Akonáhle sa Vaša situácia zlepší, mali by ste sa čo najkôr vrátiť k bežnému splácaniu v pôvodnej výške.

Banka taktiež v zmysle zákona o Spotrebných úveroch poskytuje možnosť Flexipôžičku predčasne úplne alebo čiastočne splatiť. Poplatok za predčasné splatenie je buď 0,5 % z predčasne splatenej istiny ak do konca termínu splatnosti zostáva menej ako jeden rok a 1% zo zostakovej sumy si účtuje v prípade, že klientovi zostáva do konca splatnosti viac ako jeden rok.

Pri podpise zmluvy má klient možnosť uzatvoriť aj poistenie schopnosti úver splácať, takže poisťovňa v prípade nepriaznivej životnej situácie prevezme splácanie flexipôžičky. Výhodou je, že ak uzatvoríte poistenie, tak sa poistné stáva automaticky súčasťou splátky flexipôžičky, takže nemusíte posielať dve splátky oddelene, ale všetko zrealizujete v rámci jednej platby. Klient si môže vybrať z dvoch alternatív poistenia:
  1. Balíček A - zahŕňa poistenie pre prípad invalidity, práceneschopnosti alebo smrti
  2. Balíček B - obsahuje navyše oproti balíku A poistenie pre prípad straty zamestnania


Cenník poplatkov:

  • poplatok za poskytnutie úveru: 2% z objemu úveru, minimálne 33 €
  • vedenie úverového účtu mesačne: 2,99 €
  • Zmena úverovej zmluvy na návrh klienta: 40 € (neplatí pri predčasnom splatení)
  • poplatok za prvú upomienku odoslanú klientovi o dlžnej sume: 10 €
  • druhá a každá ďalšia upomienka: 40 €
  • splátka flexipôžičky v hotovosti na ktorejkoľvek pobočke banky: 2,50 € (odporúčame zriadenie inkasa, ktoré je zdarma a navyše predídete problémom s omeškaním)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

A aký je Váš názor? Podeľte sa o Vaše skúsenosti v diskusii...

Páčil sa Vám tento článok? Prosím zdieľajte