Osobný účet SLSP

Osobný účet zo SLSP sa spája s množstvom výhod, každý k nemu získa debetnú platobnú kartu MasterCard alebo VISA Electron. Za každý nákup kartou Vás Slovenská sporiteľňa odmeňuje tak, že Vám na konci mesiaca vráti späť 0,5% z každej platby kartou. Bezhotovostné transakcie uskutočné kartou nie sú spoplatnené, rovnako ako výbery z bankomatov SLSP a bankomatov v rámci Esrte Group. To znamená, že hotovosť môžete bez poplatku vyberať aj v zahraničí, napríklad v Českej republike z bankomatov Českej sporiteľne.

Balíček osobný účet v Slovenskej sporiteľni Vás bude mesačne stáť 4,90 €. Účet však môžete mať zadarmo, ak kartou uskutočníte nákupy v hodnote vyššej ako 1000 € (keďže Vám banka na konci mesiaca vráti 0,5 % z uskutočnených transakcií, teda 5 €). Mesačný poplatok za vedenie účtu banka odpustí aj v prípade, že súčet zostatkov na bežných účtoch, termínovaných vkladoch, vkladných knižkách alebo sporiacich účtoch dosiahne minimálne 10 000 €.

Čo všetko je zahrnuté v cene účtu?
  • zriadenie a vedenie osobného účtu v eurách + mesačné zasielanie výpisov buď poštou alebo elektronicky
  • ľubovoľné množstvo trvalých príkazov alebo súhlasov s inkasom
  • neobmedzené množstvo vkladov na účet
  • bezhotovostné platby debetnou kartou
  • výber hotovosti z bankomatov SLSP a Erste Group
  • transakcie uskutočnené prostredníctvom internet bankingu
  • prístup a používanie internetbankingu, telephonebankingu a mailbankingu (možnosť nastavenia emailového výpisu a emailovej notifikácie)
  • balíček služieb pre mobil: mobilbanking, smsbanking, notifikácia o zrealizovanej transakcii prostredníctvom sms správy
  • jedna debetná platobná karta podľa výberu klienta buď Maestro alebo VISA Electron

V prípade, že budete vyberať hotovosť z cudzích bankomatov (mimo skupiny Erste Group) tak zaplatíte poplatok vo výške 1,30 € za výber.

SLSP poskytuje bez poplatku k Osobnému účtu aj povolené prečerpanie, ktoré môžete využiť v prípade, že na svojom účte nebudete mať dostatok vlastných peňažných prostriedkov. Banka poskytuje povolené prečerpanie klientom od 18 rokov s pravidelným príjmom, ktorý si nechajú zasielať výplatu na účet vedený v tejto banke. Získate ho vo výške od 350 € až do trojnásobku mesačného príjmu klienta. Pre záujemcov nad 65 rokov je minimálna výška kontokorentu znížená na 180 €. Za možnosť ísť do mínusu neplatíte mesačný poplatok a ani poplatok za zriadenie (ten je zahrnutý už v cene Osobného účtu). Za službu povoleného prečerpania si bude banka účtovať úrok iba v prípade, že ju využijete. Ak ju chcete mať len ako rezervu pre neočakávané finančné výdavky, tak Vás nebude nič stáť.

Ďalším benefitom je možnosť zriadenia výhodného sporenia k Osobnému účtu s úrokom od 2 % ročne. Podmienkou je minimálny mesačný vklad vo výške 10 € a maximálny mesačný vklad je obmedzený na 500 €. Úroky z vkladov banka pripisuje na účet sporiteľa mesačne. Finančné prostriedky nie sú viazané, kedykoľvek si ich môžete vybrať.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

A aký je Váš názor? Podeľte sa o Vaše skúsenosti v diskusii...

Páčil sa Vám tento článok? Prosím zdieľajte