Tesco pôžička

Hotovostná Tesco pôžička sa teší dosť vysokému záujmu zo strany spotrebiteľov. TESCO poskytuje tento úver v spolupráci s nebankovou spoločnosťou Home Credit, takže Home Credit bude aj veriteľom, v prípade, že sa rozhodnete podpísať zmluvu. Žiadosť o tento úver si môžete podať  na finančnom centre obchodného reťazca Tesco. Istotne budete milo prekvapený rýchlosťou a jednoduchosťou vybavenia. Ďalšou nespornou výhodou tohto úveru je jeho dostupnosť, nakoľko  obchody tohto reťazca sú v každom väčšom meste, takže tým pádom sú aj ich pôžičky sú ľahko dostupné pre každého.

Parametre produktu
Tesco v spolupráci s Home Credit poskytuje pôžičky vo výške od 800 - 16000€, pričom si môžete samostatne zvoliť obdobie počas ktorého chcete pôžičku splácať, podľa Vašich finančných možností. Doba splatnosti sa pohybuje od 12 do 60 mesiacov. Ak si zvolíte kratšiu dobu splatnosti, môžete ušetriť dosť peňazí na úrokoch. Ak si naopak zvolíte dlhšie obdobie, mesačná splátka bude síce veľmi nízka, ale na úrokoch zaplatíte oveľa viac ako v prípade kratšieho obdobia. Tesco poskytuje pôžičky bez poplatku za vybavenie a predčasné splatenie a na jej vybavenie nebudete potrebovať ručiteľa. Zaujímalo by Vás, aká by bola výška mesačnej splátky? Môžete sa to dozvedieť hneď teraz, ak navštívite stránku itesco finančné služby. Na tejto stránke sa nachádza online kalkulačka, na ktorej si po zadaní vstupných údajov akými sú výška požadovanej sumy a počet mesiacov splácania budete vedieť vypočítať, aká by bola mesačná splátka (vypočítaná suma sa nebude meniť počas doby splácania, teda zostane rovnaká) Taktiež sa dozviete aj úrok a ročnú percentuálnu mieru nákladov, ktorú môžete použiť na porovanie s inými, konkurenčnými úvermi.

Tesco ponúka aj možnosť poistiť sa pre prípad neschopnosti úver splácať z dôvodu pracovnej neschopnosti, invalidity, straty príjmu zo zamestnania alebo z podnikateľskej činnosti a pre prípad smrti. Klient má na výber z dvoch možností poistenia - balíčka plus a balíčka prémium. Balíček premium je síce drahší, ale pokrýva aj poistenie straty príjmu, čo býva najčastejším dôvodom poistného plnenia. Pri pôžičke na 2000 € so splatnosťou 36 mesiacov vyjde mesačná splátka aj s poistením prémium na 75,68 € a bez poistenia to je 70,35 €, takže rozdiel v mesačnej splátke je len pár eur. Je teda na zvážení každého záujemcu, či takéto poistenie využije alebo nie. Ak však začnete podrobnejšie študovať podmienky, tak zistíte že to s tým poistením nie je až také ružové, respektíve že v prípade poistnej udalosti poisťovňa za Vás automaticky neprevezme splácanie úveru, ale že treba splniť ešte ďalšie podmienky:


Poistné riziko
Podmienky
čo hradí poisťovňa
pracovná neschopnosť
musíte byť nepretržite PN minimálne 60 dní
maximálne 12 mesačných splátok
strata zamestnania alebo ukončenie podnikateľskej činnosti
klient musí byť evidovaný na úrade práce po dobu minimálne 60 dní
maximálne 12 mesačných splátok
invalidita 3 stupňa

preplatí zostatkovú časť dlhu
smrť úrazom

preplatí zostatkovú časť dlhu




Nevýhody Tesco pôžičky


  • nevýhodou je vysoká RPMN (ročná percentuálna miera nákladov), ktorá závisí od výšky požičanej sumy a počtu splátok. Skutočnosť, že ročná percentuálna miera nákladov je vysoká je spôsobená tým, že veriteľom je nebankový subjekt, pre ktoré sú typické vysoké úroky. Pri Tesco pôžičke sa RPMN pohybuje od 10,7 – 44,5 %. Príklad: Požičiate si sumu 1000€ na 12 mesiacov s výškov mesačnej splátky € 93,67. RPMN pri takýchto údajoch vychádza na 25,4%. V konečnom dôsledku budete musieť vrátiť 1124,04 €

Čo budete potrebovať na vybavenie?
  • potvrdenie o výške príjmu ak ste zamestnanec, ak ste dôchodca budete potrebovať výmer o dôchodku a o výplate za posledný mesiac. Ak ste podnikateľ tak budete potrebovať originál daňového priznania a originál živnostenského listu.
  • dva doklady totožnosti (občiansky preukaz, rodný list, vodičský preukaz alebo pas)
  • výpis z bankového účtu
Kontakt
V prípade akýchkoľvek otázok sa môžete informovať v stánku Tesco finančné služby alebo na info linke:  0850 003 777
Ďalšími možnosťami získania úveru bez toho, aby ste navštívili stánok Tesco finančné služby je podanie žiadosti o hotovostnú pôžičku tesco telefonicky (na telefónnom čísle 0850333850 kedykoľvek počas pracovných dní od 8.00 ráno do 20.00 večer) alebo prostredníctvom online formulára, ktorý sa nachádza na webe itesco.

Záver
Pôžička Tesco je štandarný nebankový produkt, takže nie je nijako extrémne výhodný čo sa týka výšky úrokovej sadzby. Takže ak máte preukázateľný príjem zo zamestnania alebo z podnikania, odporúčame radšej využiť možnosť získať výhodnejší bankový úver.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

A aký je Váš názor? Podeľte sa o Vaše skúsenosti v diskusii...

Páčil sa Vám tento článok? Prosím zdieľajte