Účet bez poplatkov

Ktorá banka Vám dá bežný účet bez poplatkov? Vedenie a zriadenie bežného účtu už dávno nie je len výsadou študentov. S nástupom inernetových bánk má teraz každý, nielen študenti či dôdchodcovia možnosť vybaviť si účet zadarmo.

Prehľad bánk poskytujúcich bežné účty bez poplatkov:


  1. mKonto z mBank - získate ho bez poplatku za zriadenie a bez mesačného poplatku za vedenie účtu. Každý majiteľ mKonto navyše k účtu získa embosovanú platobnú kartu VISA Classic, ktorá patrí k nadštandardným kartám a zväčša sa nevydáva k účtom zadarmo. Ak chcete využívať mKonkto, mali by ste ovládať prácu s počítačom a internetom, nakoľko tento účet je vhodný hlavne pre ľudí, ktorí budú vykonávať väčšinu transakcií a platobných príkazov prostredníctvom internet bankingu (všetky transakcie uskutočnené cez Internet banking sú zadarmo). Zadarmo je mesačne len jeden výber z bankomatu mesačne, ostatné sú spoplatnené poplatkom 1,20 €. Nevýhodou mBank je, že nemajú vlastnú sieť bankomatov a výbery z bankomatov ostatných bánk sú dosť drahé.

  1. ZUNO účet - je veľmi podobný mKontu. Aj v ZUNE získate bežný účet bez poplatkov za otvorenie a bez mesačných poplatkov za vedenie účtu. Zdarma získate aj embosovanú kartu VISA, s ktorou môžete u obchodníkov platiť zdarma. Bez poplatku je prvý výber v mesiaci z bankomatu Tatra banky. Ostatné výbery sú spoplatnené - ďaľšie výbery z bankomatu Tatra banky sú podľa platného cenníka 0,80 € a výbery z ostatných bankomatov na Slovensku a v zahraničí stoja 1,20 €

  1. Fio osobný účet - aj FIO banka má v ponuke účet pre všetky fyzické osoby ale aj podnikateľov zadarmo. Vo Fio banke je bez poplatku vybavenie účtu, správa a vedenie účtu mesačne, všetky transakcie vykonané cez internet banking, inkasá a trvalé príkazy, prevody v rámci SR, ČR a krajín eurozóny. Ak teda máte niečo spoločné s Českou republikou (obchodných partnerov a podobne) a potrebujete do ČR posielať alebo naopak príjimať platby tak žiaden ďalší účet ani nehľadajte, nič lepšie totižto nenájdete. Ďalšou veľkou výhodou Fio osobného účtu je skutočnosť, že výbery z bankomatov nad 50 € nie sú spoplatnené.

Pod vplyvom internetových bánk zľavujú z poplatkov (respektíve ich úplne odpúšťajú) aj klasické kamenné banky, pod podmienkou, že klient zachová istý mesačný zostatok na účte. Štandarne sa poplatky v kamenných bankách pohybujú od 1 € za mesiac až po 9,99 € mesačne, priemerná cena za balík je 5 €, to znamená, že ak si vybavíte účet v jenej z vyššie uvedených online bánk, môžete ročne (pri optimálnom využívaní a pri platbách hlavne cez internet banking) ušetriť až 60 €.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

A aký je Váš názor? Podeľte sa o Vaše skúsenosti v diskusii...

Páčil sa Vám tento článok? Prosím zdieľajte