OTP Expres úver

Hľadáte spotrebný úver s rozumnou úrokovou sadzbou, ktorý by ste mohli využiť na čokoľvek bez toho, aby ste museli banke dokladovať na čo ste peniaze použili? Jednou z možností je požiadanie o OTP Expres úver poskytovaný OTP bankou.

Koľko môžete získať?
OTP banka poskytuje bezúčelový spotrebný úver na čokoľvek v rozsahu od 400 do 20 000 €. Rozsah splatnosti je taktiež dosť široký - klient si môže jednotlivé splátky rozložiť na obdobie od jedného mesiaca do siedmych rokov. Na jeho vybavenie nie je potrebné žiadne zabezpečenie, takže ho môžete získať aj bez ručiteľa. Hlavnou výhodou tohto produktu je jeho expresne rýchle spracovanie a to navyše bez poplatku. Pre klienta to znamená, že sa výsledok posúdenia žiadosti dozvie do niekoľkých pracovných dní. OTP banka poskytuje tento úver klientom aj neklientom, takže vedenie bežného účtu v tejto banke nie je podmienkou na poskytnutie úveru. Nevýhodou je skutočnosť, že sa tento úver nedá navýšiť.


Splácanie
Dlžník je povinný splácať úver v mesačných anuitných splátkach, ktoré zahŕňajú splátku istiny, úroku a prípadných úrokov z omeškania či sankčných úrokov. Klient začne splácať úver nasledovný mesiac potom, čo došlo k čerpaniu úveru.

Úročenie
Pôžička sa úročí fixnou úrokovou sadzbou, ktorej minimálna výška je 8,50 % p.a. Výška úroku bude závisieť od toho, aké sú priemerné mesačné príjmy a výdavky žiadateľa. Treba však počítať s tým, že väčšina žiadateľov bude mať vyššiu úrokovú sadzbu ako 8,50 % ročne.  
Pozor si treba dať hlavne na to, aby ste sa nedostali do omeškania. V takomto prípade Vám bude účtovaný okrem dohodnutého úroku aj sankčný úrok 8 % p.a., ktorý je splatný nasledovný pracovný deň ako sa klient dostal do omeškania.

Mimoriadna splátka a predčasné splatenie
Klient môže pôžičku predčasne splatiť buď celkom alebo čiastočne, na to je však potrebný súhlas banky s predčasným splatením. Žiadosť o predčasné splatenie si musí každý klient podať písomne a banka si zaň účtuje poplatok 0,5 % až 1 % z predčasne splatenej istiny.

Poplatky
  • Poskytnutie úveru: 2 % z objemu, minimálne 33 €
  • Vedenie úverového účtu: 2,50 € / mesiac
  • Nedočeranie úveru: 3% z nedočerpanej časti pôžičky
  • Poplatok za úhradu splátky v hotovosti: 2 €
  • Upomienka o dlžnej sume: 25 €
  • Predčasné splatenie alebo mimoriadna splátka pre úvery uzatvorené od 20.6.2012: 0,5 % z predčasne splatenej istiny ak do konca lehoty splatnosti zostáva menej ako jeden rok a 1% ak do konca splatnosti zostáva via ako 12 mesiacov
  • Predčasné splatenie alebo mimoriadna splátka pre úvery uzatvorené do 20.6.2012: 5 % z predčasne splatenej istiny, minimálny poplatok je 166 €
  • Poistenie základný balík (nie je povinné): 3,95 % z výšky mesačnej splátky
  • Poistenie úveru rozšírený balík (nie je povinné): 5,17 % z mesačnej splátky

Podmienky
OTP Expres úver je určený pre dospelé osoby, mladšie ako 65 rokov s trvalým pobytom na území SR. Výhodou je, že v prípade, že dáte banke povolenie na overenie príjmu v Sociálnej poisťovni, tak nemusíte predkladať potvrdenie o výške príjmu. Žiadosť si môžu podať aj živnostníci a podnikatelia, ktorí predkladajú danové priznanie za posledné dva roky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

A aký je Váš názor? Podeľte sa o Vaše skúsenosti v diskusii...

Páčil sa Vám tento článok? Prosím zdieľajte