Flexihypotéka

Flexihypotéka je hypotekárny úver poskytovaný VÚB bankou. Jedná sa o výnimočný produkt, ktorý každý rok zberá ocenenia v prestížnej súťaži finančných produktov Zlatá minca. Aj v poslednom ročníku Flexihypotéka obsadila najlepšie, prvé miesto. Niekoľkonásobné ocenenie Zlatou mincou je skutočne zaslúžené a odráža kvalitné parametre tohto hypotekárneho úveru.

Parametre hypotéky z VÚB banky


Jedná sa o účelový úver, ktoré je potrebné zabezpečiť tuzemskou nehnuteľnosťou. Poskytuje sa v objeme od 6600 € vyššie. Maximálna výška Flexihypotéky bude závisieť od hodnoty a typu nehnuteľnosti, ktorú klient poskytne banke ako zábezpeku. Samozrejme objem schváleného úveru bude závisieť aj od klientovej schopnosti úver splácať. Štandarne sa požaduje preukázanie výšky príjmov žiadateľa prostredníctvom potvrdenia o výške príjmu od zamestnávateľa alebo v prípade živnostníkov predložením daňového priznania. Všeobecná úverová banka však zvýhodňuje niektoré skupiny obyvateľov, pri ktorých je pravdepodobnosť vysokej bonity a dobrej platobnej disciplíny tým, že nemusia predkladať potvrdenie o výške príjmu. Konkrétne sa jedná o členov vybraných komôr (napríklad lekárkej alebo notárskej komory)

Peniaze z flexihypotéky je možné použiť na zaobstaranie nového bývania, teda na kúpu či výstavbu rodinného domu, na kúpu bytu alebo aj rekreačnú chatu. Klient si môže jednotlivé splátky rozložiť na obdobie 4-30 rokov. Pri výbere lehoty splatnosti však pamätajte na to, že čím dlhšie budete flexihypotéku splácať, tým viac zaplatíte VÚB banke na úrokoch. Ak Vám Vaša finančná situácia dovoľuje vyššie splátky, nevyberajte si príliš dlhú lehotu splatnosti, aby ste hypotéku príliš nepreplatili.

Veľmi zaujímavou charakteristikou Flexihypotéky je prispôsobivosť počas splácania. Mesačné splátky hypotekárneho úveru si môže klient kedykoľvek znížiť predĺžením splatnosti. Túto možnosť však využívajte iba v nevyhnutných situáciách, nakoľko predĺženie splatnosti spôsobuje predraženie úveru.

Pre tých, ktorí ešte nemajú vybranú nehnuteľnosť, banka poskytuje takzvaný hypotekárny certifikát, ktorý je vlastne zárukou toho, že Flexihypotéku dostanete. Potom máte jeden mesiac na to, aby ste si nehnuteľnosť vybrali. Hypotekárny certifikát slúži ako potvrdenie Vašej bonity, že Váš príjem bude postačovať na splácanie úveru. Môžete sa ním preukázať napríklad realitnej kancelárii alebo priamo predávajúcemu. Vďaka hypotekárnemu certifikátu Vás budú brať pri predaji nehnuteľnosti ako seriózneho kupcu, ktorý už ako keby mal peniaze na účte. Za vydanie certifikátu si banka neúčtuje žiadne poplatky.

VÚB banka poskytuje klientom možnosť vybrať si fixáciu úrokovej sadzby, počas ktorej sa nebude meniť výška úroku. Na výber je 1,3,5, alebo 10 ročný fix. Keďže súčasné úrokové sadzby majú blízko k historickým minimám, odporúča sa výber 3 alebo 5 ročnej fixácie, vďaka ktorej budete mať aspoň na isté obdobie istotu, že úrok nebude rásť a zároveň si budete môcť lepšie plánovať rodinný rozpočet.

Základné informácie v skratke, poplatky a úroky

Poskytovateľ
VÚB banka, a.s.
Názov produktu
Flexihypotéka
Typ úveru
hypotekárny
Minimálny objem úveru
6 600,00 €
Doba splatnosti
4-30 rokov
Úroky
Fixácia 1 rok
od 3,09 % p.a.
Fixácia 3 roky
od 3,09 % p.a.
Fixácia 5 rokov
od 4,39 % p.a.
Fixácia 10 rokov
od 5,39 % p.a.
Úrok z omeškania
3,00%
Poplatky
Poplatok za poskytnutie flexihypotéky
0,80 % z objemu úveru,min. 200 €, max.1000 €
Vedenie a správa úverového účtu
3,30 € / mesiac
Ocenenie nehnuteľnosti bankou - interný znalecký posudok nehnuteľnosti
100 € za byt a stavebný pozemok
150 € za rodinný dom a nedokončené stavby
Zmena zmluvných podmienok zo strany klienta
150 € pre zmeny ktoré vyžadujú schválenie zo strany banky
110 € pre zmeny bez schvaľovania
Predčasné splatenie
bez poplatku pri výročí fixácie
4 % z objemu predčasne splatenej istiny v inom období, minimálny poplatok je 166 €

Možnosť zrealizovať mimoriadnu splátku do výšky 20 % z úveru každý rok bz poplatku
Odoslanie prvej upomienky o dlžnej dume
10,00 €
Odoslanie druhej upomienky o dlžnej sume
40,00 €
Podmienky
žiadosť si môže podať občan SR alebo cudzinec s trvalým pobytom na Slovensku ktorý má pravidelný príjem vo výške ktorá bude postačovať na riadne splácanie úveru

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

A aký je Váš názor? Podeľte sa o Vaše skúsenosti v diskusii...

Páčil sa Vám tento článok? Prosím zdieľajte