Triangel pôžička

Triangel pôžička je zaujímavým úverovým produktom značky Triangel, ktorá patrí do spoločnosti Consumer Finance Holding. V rámci tohto holdingu nájdete aj iné, na Slovensku veľmi dobre známe značky ako napríklad Quatro Pôžičky, Quatrocar, Slovenská požičovňa či Slovenské kreditné karty. Spoločnosť Consumer Finance Holding je členom bankovej skupiny VÚB, takže aj pri Triangel pôžičkách vystupuje ako veriteľ Všeobecná úverová banka, a Triangel ako obchodná značka CFH je len sprotredkovateľom úveru.

Triangel sa však dostal do povedomia Slovenských spotrebiteľov najmä vďaka svojej hlavnej činnosti a tou je predaj tovaru na splátky. V tejto oblasti Triangel nie je žiadnym nováčikom, nakoľko na slovenskom trhu pôsobí od roku 1995. Nákup na splátky spoločnosť poskytuje prostredníctvom webu www.triangel.sk, kde nájdete kompletný katalóg tovaru od elektroniky, bielej a čiernej techniky, cez oblečenie, detský sortiment, výrobkov pre krásu a zdravie, hobby produktov až po nábytok. Z pohodlia domova si tak môžete vybrať požadovaný tovar, a taktiež máte na výber z 3 prednastavených splátkových možností - najobľúbenejšia splátka, najrýchlejšia splátka (s čo najkratšou lehotou splatnosti) a najdostupnejšia splátka (s maximálnou lehotou splatnosti). Klient si však môže zadať aj vlastné parametre. Čo sa týka nákupu tovaru na splátky, jeho výhody sú každému zrejmé - a tou je možnosť dovoliť si kúpiť aj tovar, na ktorý momentálne nemáte. Čo je na jednej strane výhoda, môže predstavovať pre človeka s nízkou finančnou gramotnosťou aj isté riziko - kupovať si tovar na splátky len tak pre radosť sa môže v budúcnosti vypomstiť, keď budete musieť splácať už opotrebovaný tovar, ktorý navyše o dosť preplatíte. Priemerná ročná percentuálna miera nákladov sa v Triangli pohybuje okolo 46,35%, čo je skutočne vysoká hodnota.

Okrem nákupu na splátky, spoločnosť poskytuje aj Triangel pôžičky, a to nie jednu, ale hneď tri typy:

 
  1. Hypoplus+ pôžička na kúpu nehnuteľnosti - ako je už zrejmé z názvu, hypoplus pôžička je určená na kúpu bytu, rodinného domu, rekreačnej chaty a prípadne aj stavebného pozemku. Jej minimálna hodnota je 6 600 €. Úverový strop nie je stanovený, ale objem poskytnutých finančných prostriedkov bude závisieť od hodnoty založenej nehnuteľnosti. Ako predmet záložného práva sa bude akceptovať len tuzemská nehnuteľnosť. Splatnosť je rovnaká ako pri štandardných hypotekárnych úveroch - od 5-30 rokov. S hypotékami má tento úver spoločnú aj ďlašiu črtu - možnosť výberu fixácie úrokovej sadzby. Počas fixácie sa nebude výška splátok meniť. Celkovo tento úver má veľmi podobné parametre ako Flexihypotéka z VÚB banky, až na dva malé rozdiely. Prvým rozdielom je skutočnosť, že klient neplatí za poskytnutie hypoplus+ pôžičky žiaden spracovateľský poplatok, dokonca ani poplatok za vedenie úverového účtu. Záujemcu o tento úver istotne poteší aj možnosť predčasného splatenia bez poplatku a sankcie. Nevýhodou je však vysoká pravdepodobnosť, že túto pôžičku nezískate s výhodnou úrokovou sadzbou, tak ako v banke.
  2. HypoPôžička - je bezúčelový úver, takže peňažné prostriedky z úveru je možné použiť na čokoľvek. Poskytuje sa vo výške od 100 000 € a za svoje záväzky veriteľovi je potrebné ručiť nehnuteľnosťou. Vďaka dlhej splatnosti od 5-30 rokov môžete získať hypopôžičku vo vysokom objeme pri relatívne nízkych splátkach.
  3. Hypomínus pôžička - je určená na financovanie investícií súvisiacich s bývaním - teda na rekonštrukciu bytu alebo domu, nové okná, či podlahy, alebo na kúpu zariadenia domácnosti. Poskytuje sa od 20 000 € vyššie, pričom na jej získanie nie je potrebné ručenie nehnuteľnosťou. Splátky si môžete pri tomto type rozložiť až na obdobie 10 rokov. Samozrejmosťou je vybavenie úveru celkom bez poplatkov, taktiež aj možnosť mimoriadnej splátky alebo predčasného splatenia bez sankcií.
Kontaktné údaje:
Názov veriteľa Všeobecná úverová banka, a.s.
Spostredkovateľ Consumer Finance Holding, a.s
Hlavné nám. 12, 060 01 Kežmarok
Divízia Triangel
Korešpondenčná adresa Consumer Finance Holding, a.s. , divízia Triangel
ul.29 augusta 3, 058 01 Poprad
Infolinka 0850/123 444
Email triangel@triangel.sk
Web http://www.triangel.sk

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

A aký je Váš názor? Podeľte sa o Vaše skúsenosti v diskusii...

Páčil sa Vám tento článok? Prosím zdieľajte