Provident pôžičky

Nebankovú spoločnosť Provident ktorá poskytuje pôžičky širokej skupine obyvateľov snáď ani nie je potrebné bližšie predstavovať. Jej služby využívajú ľudia, ktorí sa ocitli v nepriaznivej finančnej situácii a ktorí potrebujú získať hotovosť okamžite a bez ručiteľa alebo iného zabezpečenia. Pôvodom britská spoločnosť, ktorej korene siahajú až do roku 1880 začala svoje pôsobenie v oblasti poskytovania rýchlych pôžičiek fyzickým osobám v roku 2001. Od tohto obdobia sa veľa zmenilo. Provident síce nikdy nepatril k lacným nebankovým spoločnostiam - ročná percentuálna miera nákladov ich pôžičiek často presahuje hodnotu 70 %, čo je veľmi veľa, no na druhej strane za tie roky pôsobenia na slovenskom trhu spoločnosť spravila aspoň výrazný pokrok čo sa týka transparentnosti ich poskytovania. Provident sa na svojej stránke hrdí tým, že si získal povesť férového a spoľahlivého poskytovateľa pôžičiek a dá sa povedať, že táto povesť je oprávnená. Spoločnosť nezatajuje úroky, nemá žiadne skryté poplatky a zmluva je koncipovaná takým spôsobom, že jej porozumie aj jednoduchý človek bez finančného vzdelania. Záujemca o pôžičku tak vopred vie koľko ho bude pôžička z Providentu stáť. Po zadaní základných parametrov do online kalkulačky na stránke http://www.provident.sk/pages/online-kalkulacka akými sú výška požadovanej sumy a doba splatnosti, zákazník sa okamžite dozvie, o koľko úver preplatí. Provident kalkulačka vypočíta výšku splátky, náklady na úver vrátane administratívneho poplatku, úroku a ročnej percentuálnej miery nákladov. Nikto sa tak nemôže sťažovať, že nevedel, o koľko pôžičku preplatí - podmienky sú drsné čo sa týka preplatenia, ale jasné.

Parametre Provident pôžičky

Poskytuje sa v rozsahu od 140 -2300 € so splatnosťou 45,60 alebo 100 týždňov. V tomto sa Provident odlišuje od konkurenčných nebankových spoločností, ktoré majú splácanie nastavené mesačne, a nie týždenne ako Provident. Pri dohodnutí pôžičky si máte možnosť vybrať bezhotovostné splácanie alebo splátky v hotovosti, ktoré k Vám bude chodiť vyberať obchodný zástupca každý týždeň. Osobné návštevy obchodného zástupcu v domácnosti však nemusia byť každému príjemné a niektorí bývalí klienti Providentu hovoria aj o tom, že je to veľmi ponižujúce. Preto odporúčame vybrať si bezhotovostný spôsob splácania, kedy splátku bankovým prevodom každý týždeň prevediete na účet Providentu, ktorý budete mať uvedený v zmluve. Prvú splátku je potrebné uhradiť v prípade hotovostnej pôžičky do 7. dňa od podpísania zmluvy a v prípade, že ste si vybrali bezhotovostný produkt, tak prvú splátku posielate 14. deň od podpisu zmluvy.

Podmienky
Pôžička je určená dospelým osobám vo veku od 18 rokov, s trvalým pobytom na Slovensku a s pravidelným príjmom. Na vybavenie žiadosti je potrebné predložiť preukaz totožnosti, doklad o adrese trvalého bydliska a doklad o tom, že disponujete pravidelným príjmom. V niektorých prípadoch sa môže vyžadovať aj potvrdenie o sociálnom poistení.

Ako podať žiadosť?
Podať žiadosť o bezúčelovú pôžičku môžete dvoma spôsobmi - zavolaním na info linku spoločnosti 0850 111 104 alebo odoslaním online formulára na stránke: https://www.provident.sk/pages/online-ziadost
Po odoslaní online formulára Vás bude kontaktovať jeden z 1500 obchodných zástupcov Providentu, ktorý je k Vám najbližšie. Dohodnete si osobné stretnutie ktoré sa môže uskutočniť aj nasledovný pracovný deň. V prípade, že spĺňate podmienky, podpíšete zmluvu a peniaze Vám budú zaslané na Váš účet.

Zaujíma nás, aký je Váš názor na Provident. Využili ste ich služby? Ako ste boli spokojný, požičali by ste si ešte raz, alebo by ste ich známym radšej neodporučili? Podeľte sa o Vaše skúsenosti odoslaním komentára.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

A aký je Váš názor? Podeľte sa o Vaše skúsenosti v diskusii...

Páčil sa Vám tento článok? Prosím zdieľajte