ZUNO Rezerva

ZUNO poskytuje klientom, ktorí majú v tejto banke vedený bežný účet, povolené prečerpanie vo výške od 300 do 3000 €. Táto služba je dostupná pod netradičným a zároveň veľmi výstižným názvom „ZUNO Rezerva“. Povolené prečerpanie alebo kontokorent, tak ako ho poznáme z ponúk konkurenčných bankových domov totižto nie je nič iné, iba rezerva, ktorú môžete využiť v situácii, keď na Vám budú chýbať na účte Vaše vlastné finančné prostriedky.
 
Výhodou Rezervy a podobných kontokorentných úverov je skutočnosť, že máte peniaze stále v zálohe. Ak Vám do výplaty chýbajú finančné prostriedky, vďaka rezerve môžete ísť na účte do mínusu a môžete si tak kúpiť čokoľvek budete potrebovať. „Rezerva“ je v podstate pôžičkou, ktorú máte stále k dispozícii a ktorú môžete využiť kedykoľvek to budete potrebovať. Tak, ako sú spotrebitelia pri ZUNO produktoch zvyknutí, ani pri tomto nebudete platiť žiadne zbytočné poplatky. Zriadenie a vedenie je zadarmo, za túto službu tak budete platiť iba vtedy, keď ju využijete, teda iba v situácii, že dôjde k čerpaniu úveru. V takomto prípade budete za využitie Rezervy platiť úrokovú sadzbu, ktorá je stanovená na 16,90 % p.a. Úrok sa vypočíta z čerpanej sumy úveru a za dni, kedy ste boli „v mínuse“. To znamená, že ak si takýmto spôsobom požičiate napríklad 300 € na 15 dní, budete platiť úrok len z tejto sumy a len počas týchto 15 dní. Nezabúdajte na to, že úroková sadzba vo výške 16,90 % je ročná, takže úrok sa rozpočíta na počet dní, kedy došlo k využitiu rezervy.

Porovnanie s konkurenciou

Ak by sme ZUNO Rezervu porovnávali s konkurečnými ponukami, tak by sme zistili, že táto online banka ponúka férové podmienky. Napríklad Všeobecná úverová banka ponúka povolené prečerpanie prostredníctvom Flexidebetu, kde je úroková sadzba vyššia, až 18,90 % p.a. (rovnakú sadzbu má aj Tatra banka), a Prima banka poskytuje kontokorent s ešte vyšším úrokom, až 19,90 % p. a.

Napriek skutočnosti, že ZUNO ponúka tento produkt bez poplatkov a s výhodnejším úrokom ako ostatné banky, si treba uvedomiť, že Rezerva je stále len úver a podľa toho treba k nemu aj pristupovať. Kontokorentom sa totižto právom vyčíta, že motivujú ľudí viac míňať. Taktiež je dôležité vedieť, ako tento typ produktu používať -má slúžiť na pokrytie krátkodobého nedostatku finančných prostriedkov a rozhodne sa nemá použiť na „plátanie“ dlhodobých finančných ťažkostí. To znamená, že ak aj Rezervu využijete, mali by ste ju čo najskôr splatiť, nakoľko úroky budú nabiehať každý deň, až dokým dlh nevyrovnáte.
 

Parametre

 
Poplatok za zriadenie 0,00 €
Mesačný poplatok za vedenie a správu 0,00 €
Zrušenie Rezervy 0,00 €
1,2, a 3. upomienka o nezaplatení dlžnej sumy 15 €
Úroková sadzba 16,90 % p.a. (platí sa len vtedy, ak využijete „možnosť ísť do mínusu“)
Klienti, ktorí majú ÚČET PLUS, môžu využívať REZERVU bez úrokov, pokiaľ jej výška neprekročí 100 €.
Úroky z omeškania 10 % p.a.
Podmienky
  • trvalý pobyt na Slovensku
  • vek od 18 rokov
  • bez negatívneho záznamu v úverových registroch Credit Bureau, Solus a bez dlhov voči Sociálnej poisťovni a ZUNO Bank
  • mesačný príjem minimálne 300 €
  • účet v ZUNO po dobu minimálne jeden mesiac
Obrázok: zuno.sk

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

A aký je Váš názor? Podeľte sa o Vaše skúsenosti v diskusii...

Páčil sa Vám tento článok? Prosím zdieľajte