SMSCredits

Na trhu s poskytovaním sms pôžičiek sa na Slovensku ako keby roztrhlo vrece. Spoločností poskytujúcich rýchle pôžičky na menšie sumy každým mesiacom pribúda - a niet sa čomu čudovať. SMS pôžičky sú predsa výhodný biznis. Jednou z takýchto firiem je aj spoločnosť River EURO (ktorá sídli na adrese: Dlhá 95C, 010 09 v Žiline), ktorá ponúka sms pôžičky prostredníctvom portálu smscredits.sk. Na slovenskom trhu sa nejedná o celkom novú firmu - poskytovanie rýchlych pôžičiek táto spoločnosť zahájila v roku 2009.
 

SMSCredits pôžičky

SMS Credits poskytuje krátkodobé úvery na menšie sumy na jednoduchom princípe. Najskôr je potrebné sa na web stránke www.smscredits.sk zaregistrovať. Spoločnosť sľubuje, že ak sa registrujete, všetky nasledovné žiadosti máte vopred schválené. Po odoslaní a schválení registrácie by ste mali nasledovný pracovný deň kuriérom obdržať na Vašu adresu kartu klienta, za ktorú si spoločnosť účtuje poplatok vo výške 3 € (o túto sumu bude znížená prvá pôžička). Následne si môžete podať žiadosť o úver formou sms správy. V prípade, že žiadosť odosielate prvý krát, môžete získať sumu od 20-250 €. V prípade, že úver bez problémov a načas splatíte, môžete pri opakovaných žiadostiach získať sumu vo výške 350 €. Peniaze si môžete takouto formou požičať len na veľmi krátke obdobie - 5,10 alebo maximálne 15 dní.

Desatina navyše

V prípade, že si od SMScredits požičiate 100 € na desať dní, budete musieť vrátiť 111,30 €. Aj keď poplatok 11,30 € za poskytnutie krátkodobého úveru nevyzerá hrozivo, ročná percentuálna miera nákladov až tak lákavo nevyzerá - pri vyššie uvedenom príklade dosahuje hodnotu 4878,21 % (ročná percentuálna miera nákladov predstavuje celkové náklady, ktoré musí klient vynaložiť na získanie úveru - vrátane úroku a všetkých poplatkov a táto hodnota je vyjadrená ako ročné percento z celkovej výšky úveru). Takto vysoké hodnoty ročnej percentuálnej miery nákladov nie sú pri sms pôžičkách ničím výnimočným. Podobne funguje aj konkurenčná spoločnosť Ferratum (s tým rozdielom, že je o niečo drahšia)
Náklady na získanie pôžičky z SMS Credits sa znižujú podľa toho, ako čato ste ich služby využili. Spoločnosť vymyslela systém odmeňovania verných zákazníkov, ktorým poskytuje služby lacnejšie, podľa toho, v ktorej klientskej úrovni sa práve nachádzajú:

Úroveň 1: 1. – 3. načas splatená pôžička
Úroveň 2: 4. – 6. načas splatená pôžička
Úroveň 3: 7 a viac načas splatených pôžičiek
Čím máte viac načas splatených pôžičiek, tým väčšiu zľavu dostanete. Ak by ste sa nachádzali v 2. úrovni a opäť by ste si chceli vziať pôžičku 100 € na 10 dní, tak by boli podmienky oveľa priaznivejšie - RPMN 1736,28 % a poplatok by bol v tomto prípade 8,30 €., V tretej úrovni by Vás úver s rovnakými parametrami vyšiel 6,95 € pri RPMN 1069,67%.

Problémom pri sms pôžičkách sú veľmi vysoké poplatky. Spoločnosti ich poskytujú komukoľvek s minimálnym alebo skôr žiadnym overovaním bonity a schopnosti klienta úver splácať. SMS Credits má však podmienku, že záujemca o tento úver nesmie mať omeškané platby u iných finančných inštitúcií. Inak pôžičku poskytne ktorejkoľvek fyzickej osobe staršej ako 18 rokov, bez dokladovania príjmu. Posúdenie schopnosti úver splácať je teda na klientovi, preto služby SMS Credits využite iba v naliehavých prípadoch a vtedy, ak ste si istý, že pôžičku v riadnom termíne splatíte. V opačnom prípade riskujete mastné poplatky za omeškanie so splátkou vo výške 15 % z dlžnej sumy + náklady na odoslanie upomienky a vymáhanie dlžnej sumy.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

A aký je Váš názor? Podeľte sa o Vaše skúsenosti v diskusii...

Páčil sa Vám tento článok? Prosím zdieľajte