Axa Bank

AXA Bank pôsobí na slovenskom trhu pomerne krátko - svoju činnosť zahájila v roku 2011, kedy slovenským spotrebiteľom predstavila svoj prvý bankový produkt - Sporiaci účet. Doposiaľ je to aj jediný produkt, ktorý má banka v ponuke. Výhodou je jeho jednoduché založenie prostredníctvom online formulára a atraktívne úročenie vkladov sadzbou 1,8 % p.a., pričom úroky sú pripisované denne. Zriadenie a vedenie sporiaceho účtu je zdarma, bez poplatku sú aj všetky odchádzajúce a prichádzajúce platby. V najbližšej dobe sa dá očakávať, že po sporiacom produkte AXA banka uvedie na trh aj hypotéku. V Českej republike má s hypotekárnym úverom veľký úspech. Jeho hlavnou konkurenčnou výhodou sú atraktívne úrokové sadzby, ktoré banka poskytuje pre 3,5 alebo 10 ročnú fixáciu úrokovej sadzby. Mimoriadne zaujímavý je aj spôsob komunikácie úroku - AXA bank ho na svojej stránke uvádza ako maximálny, čím v podstate reaguje na preferencie klientov, ktorí sú už unavení a otrávení z úrokových sadzieb „od“, ktoré získa len minimum žiadateľov s nadštandardným príjmom. Zostáva už len dúfať, že Axa bank uvedie hypotéku aj na slovenský trh čo najskôr, pričom sa dá predpokladať, že o nových klientov sa bude snažiť najmä nízkymi cenami a výhodnými úrokovými sadzbami.

Strategicky sa AXA Bank zameriava ako na Slovensku tak aj v ČR na retailový segment, teda individuálnych klientov. Oblasť korporátnych klientov momentálne nepokrýva a v najbližšej dobe sa na to ani nechystá. Profiluje sa ako moderná internetová banka, ktorá sa snaží poskytovať kvalitné služby, s jasne vopred stanovenými podmienkami, bez komplikovaných zmlúv s jednoduchým použitím a za čo najnižšie poplatky. AXA Bank chce na Slovensku osloviť najmä mladých ľudí, ktorí majú pozitívny vzťah k moderným technológiám. Pre „tradičných klientov“, ktorí v komunikácii s bankou predsa len uprednostňujú osobný prístup je k dispozícii niekoľko pobočiek.

AXA Bank na slovensku pôsobí ako pobočka zahraničnej banky AXA Bank Europe, S.A so sídlom v Belgicku, ktorá má vybudované zastúpenia aj v iných európskych krajinách - okrem centrály v Belgicku má pobočky vo Francúzsku, Švajčiarsku, Nemecku, Českej republike, v Maďarsku a na Slovensku. Axa Bank je členom významnej skupiny AXA Group, leadrom v oblasti poistenia. Na Slovensku AXA GROUP pôsobí prostredníctvom poisťovne (s produktami životného a neživotného poistenia), investičnej spoločnosti a prevádzkuje aj penzijný fond.

Základné údaje

Adresa
AXA Bank Europe, pobočka zahraničnej banky
Kolárska 6
811 06 Bratislava
Telefón
+421 2 2929 2929
Email
info@axa.sk
Web stránka
http://www.axabanka.sk
Kód banky
8380
Označenie - znakový kód
AXABSA
IČO
36865761
IČO DPH
SK4020268560

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

A aký je Váš názor? Podeľte sa o Vaše skúsenosti v diskusii...

Páčil sa Vám tento článok? Prosím zdieľajte