Pôžičky online

Mimoriadnej obľube sa medzi spotrebiteľmi tešia pôžičky online, ktoré vybavíte cez internet. Spotrebiteľské správanie sa každým rokom mení aj v dôsledku používania moderných technológií, medzi ktoré sa jednoznačne zaraďuje aj používanie internetu. Tomuto trendu sa museli prispôsobiť aj spoločnosti ktoré podnikajú v oblasti poskytovania pôžičiek. A tak aj tie finančné inštitúcie, ktoré doteraz striktne požadovali osobné stretnutie pred poskytnutím úveru, sa teraz viac snažia vyjsť zákazníkom v ústrety a spôsoby poskytnutia úveru rozšírili aj na online žiadosti.

 
Ako prvé sa prispôsobili nebankové spoločnosti, ktoré neustále pracujú na zjednodušení procesu vybavenia pôžičky. Online žiadosť tak môžete podať v nebankových spoločnostiach Cofidis, Quatro, Slovenská požičovňa, Home Credit alebo Cetelem. Všetky tieto spoločnosti ponúkajú možnosť vybavenia pôžičky online už niekoľko rokov a treba povedať, že zatiaľ sa im v tom darí. Po odoslaní žiadosti cez internet sa v zvyčajne v priebehu niekoľkých hodín, spravidla ešte v ten istý deň dozviete predbežné schválenie či zamietnutie. Ak bude Vaša žiadosť predbežne schválená, poštou dostanete zmluvu, ktorú treba podpísať a odoslať na adresu danej spoločnosti spolu s požadovanými dokladmi. Často sa požaduje kópia občianskeho preukazu z oboch strán, doklad preukazujúci adresu trvalého bydliska a potvrdenie o výške príjmu v závislosti od typu žiadateľa - ak je žiadateľom zamestnanec, tak je potrebné doložiť potvrdenie o výške príjmu od zamestnávateľa, v prípade podnikateľov sa požaduje daňové priznanie za posledné zdaňovacie obdobie a ak poberáte dôchodok, tak pošlete výmeru dôchodku. Potom, čo spoločnosť obdrží doklady spolu so zmluvou, prejde Vaša žiadosť záverečným a záväzným schvaľovacím procesom. V tejto fáze sa overuje pravdivosť dokladov, úverové registre a podobne. Ak sú všetky dokumenty v poriadku a žiadateľ nemá žiadne pozdlžnosti voči iným finančným inštitúciám, online pôžička bude schválená a peniaze budú zaslané na účet klienta.
 
 
 

Aké z toho plynú výhody pre klienta, respektíve záujemcu o online pôžičku?

 
Ruku na srdce, väčšina ľudí preferuje hlavne rýchly a diskrétny spôsob vybavenia žiadosti, bez nutnosti osobného stretnutia. Prosiť niekoho neznámeho o peniaze určite nepatrí k tým najpríjemnejším situáciám na svete. Je teda logické, že drvivá väčšina ľudí radšej vybaví túto nepríjemnú záležitosť prostredníctvom internetu. Druhá nemenej podstatná výhoda spočíva v ušetrení času. Kým ešte pred niekoľkými rokmi, by ste si museli vybaviť voľno v práci, aby ste mohli obehať niekoľko poskytovateľov pôžičiek osobne, dnes to už našťastie robiť nemusíte. Večer sa môžete pohodlne usadiť za počítačom a za relatívne krátky čas si môžete spraviť prieskum niekoľkých poskytovateľov. Výhodou sú aj online kalkulačky, ktoré majú seriózni veritelia zverejnené na svojich stránkach, vďaka čomu si môžete porovnať jednotlivé ponuky. Potom sa už len stačí rozhodnúť pre niektorú z nich a odoslať online žiadosť.
 
Tretím benefitom online pôžičiek je znižovanie nákladov na získanie úveru. Poskytovatelia online pôžičiek sa nazývajú aj poskytovateľmi úverov na diaľku, to znamená, že okrem centrály nemajú vybudovanú sieť pobočiek. Keďže náklady na prevádzaku pobočiek a personál nie sú zrovna najlacnejšie, ich ušetrenie sa môže prejaviť v nižšej cene pôžičky. Schválne bolo použité slovné spojenie „môže sa prejaviť“, nakoľko to úroky a poplatky niektorých spoločnosti najmä z mimobankového prostredia neodzrkadľujú.
Nebankovky však nie sú jediné, ktoré majú v ponuke online pôžičky. V poslednej dobe vidieť trend poskytovania úverov cez internet aj v bankách. Ako príklad možno uviesť direct banku ZUNO (člena skupiny Raiffeisen), ktorá ponúka možnosť vybavenia pôžičky online. A v tomto prípade je to skutočne lacnejšie. Nielenže úver zo ZUNO získate bez poplatku za poskytnutie, a bez mesačných poplatkov za vedenie účtu, ale aj úrok je celkom atraktívny - pohybuje sa od 6,90 % ročne. Spomedzi bankových poskytovateľov bezúčelových úverov spomenieme ešte aj online VÚB pôžičku - ktorú začala Všeobecná úverová banka, ako prvá spomedzi tradičných „kamenných bánk“ na Slovensku poskytovať výhradne online. Tento produkt je však realizovaný v spolupráci s ich dcérskou spoločnosťou Consumer Finance Holding. Tento neúčelový spotrebný úver na čokoľvek je dostupný každému záujemcovi prostredníctvom stránky www.vubpozicka.sk . Počas prvých mesiacoch od uvedenia na trh sa teší veľkému záujmu zo strany obyvateľstva. Online VÚBPÔŽIČKA sa poskytuje v objeme od 490 € až do 10 000 € s maximálnou lehotou splatnosti 10 rokov. Úroková sadzba sa pohybuje od 10,9% ročne a je fixná, vďaka čomu sa výška mesačnej splátky nebude meniť počas celej doby splatnosti. Finančné prostriedky VUB posiela do 24 hodín od schválenia žiadosti buď bezhotovostne na účet klienta alebo si ich môže klient vyzdvihnúť v hotovosti na ktorejkoľvek pobočke banky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

A aký je Váš názor? Podeľte sa o Vaše skúsenosti v diskusii...

Páčil sa Vám tento článok? Prosím zdieľajte