Úver na auto

Kúpa či už nového alebo ojazdeného auta patrí k finančne náročnejším investíciám a väčšina ľudí si ju nemôže dovoliť financovať výlučne zo svojich vlastných zdrojov. Jedným zo spôsobov financovania je úver na auto. Vďaka úveru na auto získate vytúžený model, značku a splátky aj keď môžu byť vysoké, stále sa dajú z mesačného príjmu financovať. Navyše okrem auta na úver môžete získať aj zaujímavé bonusy a zľavy z poistného, či už z PZP alebo havarijného poistenia. Ktoré finančné inštitúcie ponúkajú na Slovensku najvýhodnejší autoúver? Pri pôžičkách vždy platí, že výhodnejšie získate peniaze ak finančná inštitúcia dokáže sledovať účel ich použitia, preto je vhodné, ak sa pri výbere konkrétneho úverového produktu zameriate na účelové úvery na auto. Takýmto spôsobom môžete získať oveľa výhodnejšiu úrokovú sadzbu ako pri klasickom spotrebnom úvere na čokoľvek. Druhé pravidlo pre získanie najlepšieho úroku je, že najskôr si treba porovnať ponuky bánk, a v prípade, že Vám v banke žiadosť z akýchkoľvek dôvodov zamietnu, prídu na rad aj nebankové spoločnosti.

Ktoré spoločnosti majú v ponuke účelový úver na auto?

Ak nebudeme brať do úvahy bezúčelové spotrebné úvery, z ktorých je možné financovať čokoľvek, teda aj nové či ojazdené auto, bez nutnosti doloženia príjmu, zostanú nám 3 bankové domy, ktoré majú v ponuke úverových produktov aj účelový úver na auto. Ktoré sú to?

  1. VÚB banka - Flexipôžička na auto.
Flexipôžička na auto je určená na financovanie nového alebo ojazdeného osobného automobilu na Slovensku alebo v zahraničí. VÚB banka ju poskytuje v objeme od 3300 € do 33 200 €. Výška schváleného úveru však bude závisieť od hodnoty kupovaného auta, pričom banka dokáže poskytnúť úver aj v 100 % hodnote auta, takže nebude potrebné zložiť akontáciu. Vďaka dlhej lehote splatnosti, až 7 rokov môžete dosiahnuť relatívne nízku mesačnú splátku, navyše banka garantuje nemennosť splátok počas celej doby trvania úverového vzťahu. Povinné zmluvné poistenie môžete uzatvoriť priamo na obchodnom mieste banky. Výhodou je rýchly schvaľovací proces - peňažné prostriedky môžete čerpať už do 24 hodín od podania žiadosti. Úroková sadzba Flexipôžičky na auto sa začína na sadzbe 8,90 % ročne, pričom jej výška bude závisieť od bonity klienta, doby splatnosti a objemu čerpaného úveru.

  1. ČSOB - Spotrebný úver na auto
Spotrebný úver na auto z Československej obchodnej banky je ideálny na financovanie nového alebo ojazdeného auta alebo motocykla. Tento produkt sa takmer v ničom neodlišuje od vyššie uvedenej flexipôžičky - maximálna lehota splatnosti je pri novom aute 7 rokov (pri ojazdenom je len 5 rokov), minimálna úroková sadzba je tiež rovnaká - 8,90 %, dokonca ČSOB tiež nepožaduje zloženie akontácie. Rozdiel je len v objeme úveru, ktorý ČSOB poskytuje od 600 € do 25 000 €. Výhodou, najmä pre ľudí, ktorí potrebujú auto začať používať hneď a financovať až neskôr, je možnosť odkladu prvých troch splátok.

  1. OTP banka - otp AUTO úver
OTP banka, napriek tomu že nepatrí na slovenskom trhu medzi bankových gigantov, predsa len dokázala ponúknuť najzaujímavejšiu ponuku. OTP AUTO úver ponúka s rovnakou úrokovou sadzbou pre všetkých záujemcov - len 7,10 % ročne, ktorú garantuje počas celej doby splácania. Táto sadzba, ktorá je rovnaká pre všetkých je nižšia ako minimálne sadzby dvoch vyššie uvedených tradičných bánk, takže je to jednoznačne najlepšia ponuka na slovenskom trhu. Prostredníctvom otp AUTO úveru môžete získať čiastku od 3500 € až do 33 500 €, s možnosťou výberu splatnosti od 12 mesiacov do 7 rokov. Na druhej strane OTP banka Slovensko a.s. ako jediná požaduje zloženie akontácie - pri objeme do 25 000 € je potrebné zložiť vlastné prostriedky vo výške minimálne 20 % a pri pôžičke nad 25 000 € je minimálna výška akontácie 30 %.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

A aký je Váš názor? Podeľte sa o Vaše skúsenosti v diskusii...

Páčil sa Vám tento článok? Prosím zdieľajte