Hypotéka od Volksbank Slovensko

V ponuke úverových produktov Volksbank Slovensko majú významné zastúpenie najmä úvery zabezpečené nehnuteľnosťou, z ktorých najžiadanejšia je práve Hypotéka. Za akých podmienok ju Volksbank poskytuje?
Hypoekárny úver môžete v tejto banke získať vo výške od 3500 €, pričom maximálny úverový strop nie je stanovený a bude závisieť od hodnoty založenej nehnuteľnosti. Volksbank poskytne úver maximálne do 70 % z hodnoty založenej nehnuteľnosti. Ako predmet zabezpečenia môže byť použitá aj kupovaná (ak je účelom kúpa bytu či rodinného domu) či rozostavaná nehnuteľnosť, ktorá môže byť vo vlastnícve žiadateľa ale aj tretej osoby. Dôležité je aby sa daná nehnuteľnosť nachádzala na území SR.
Hypotéku z Volksbank možno definovať ako klasický hypotekárny úver podľa zákona o bankách, to znamená že takto získané finančné prostriedky je možné použiť na nasledovné účely:
a) nadobudnutie tuzemskej nehnuteľnosti alebo jej časti
b) výstavbu alebo zmenu dokončených stavieb
c) údržbu nehnuteľnosti
d) splatenie predtým poskytnutého úveru, ktorý pol použitý na vyššie uvedené účely
Úver sa spláca pravidelnými mesačnými anuitnými splátkami, pričom splatnosť je štandardná pre hypotéky - od 4 do 30 rokov (banka bude prihliadať na dosiahnutie hranice dôchodkového veku). Klient si môže pri podpise zmluvy zvoliť fixáciu úrokovej sadzby na obdobie 1, 2, 3, 5 alebo 10 rokov. Pri skončení fixácie je možné úver predčasne a bez poplatku splatiť. Okrem toho banka ponúka možnosť znížiť si dlžnú sumu raz ročne (aj počas obdobia fixácie) až do výšky 20 % zo zostatkovej sumy. Hypotéku je možné čerpať jednorázovo alebo postupne, s ohľadom na požiadvky klienta. Počas fázy čerpania splácate len úroky a istinu až po úplnom vyčerpaní úveru, pričom Volksbank ponúka možnosť odkladu splátok istiny po čerpaní úveru.
 
Podmienky
Žiadosť o poskytnutie hypotekárneho úveru si môžete podať na ktorejkoľvek pobočke Volksbank Slovensko. Podmienkou je vek od 18 rokov, pravidelný a preukázateľný príjem, predloženie znaleckého posudku (banka akceptuje až 12 mesiacov starý znalecký posudok). Podmienkou pre čerpanie je zápis záložného práva na tuzemskú nehnuteľnosť v prospech banky v katastri nehnuteľností a poistenie zakladenej nehnuteľnosti s vinkuláciou poistného plnenia v prospech Volksbank Slovensko.
 
Parametre
Názov banky
Volksbank Slovensko a.s.
Názov produktu
Hypotéka
Typ úveru
hypotekárny úver
Minimálny objem
3 500,00 €
Maximálny objem (% z ceny nehnuteľnosti)
70,00%
Splatnosť
4-30 rokov
Zabezpečenie
tuzemská nehnuteľnosť (môže byť aj kupovaná nehnuteľnosť alebo rozostavaná, vo vlastníctve žiadateľa alebo tretej osoby)
Úroková sadzba


Fixácia 1 rok
od 4,30 - 7,00 %
Fixácia 2 roky
od 4,10 - 6,80 %
Fixácia 3 roky
od 4,20 - 6,90 %
Fixácia 5 rokov
od 4,70 - 7,30 %
Fixácia 10 rokov
od 5,20 - 7,90 %
Poplatky


Poplatok za poskytnutie úveru
od 165 € - 999 € (záleží od objemu úveru)
Poznámka: možnosť získať zľavu z poplatku za poskytnutie:
- 15% zľava z poplatku za podmienky zriadenia Programu služieb Active so sporiacim účtom, na ktorý bude klient prav a trvalym prikazom vo vyške min. 20 EUR mesačne v prospech sporiaceho učtu
- 15% zľava z poplatku za podmienky uzatvorenia poistenia zakladanej nehnuteľnosti v poisťovni VICTORIA Volksbanken, a.s.
- 15% zľava z poplatku v prípade, že LTV je menej ako 50%
Navýšenie úveru
33,19 €
Zmena zmluvných podmienok iniciovaných zo strany klienta
140,00 €
Správa a vedenie úverového účtu
3,99 € / mesiac
Poplatok za predčasné splatenie
k dátumu obnovy fixácie úroku alebo pri zmene úrokovej sadzby z podnetu banky: 0 €
v ostatných prípadoch: 4% z predčasne splatenej istiny
Poplatok za mimoriadnu splátku
4% z predčasne splatenej istiny
Poznámka: do 20 % zo zostatkovej sumy úveru raz ročne bez poplatku
Poplatok za nečerpanie, resp. nedočerpanie úveru
2% z nedočerpanej sumy úveru, max. 700 €
Upomienky o nezaplateni dlžnej sumy (1,2,3)
25,00 €
Výzva na plnenie záväzkov v zmysle zmluvy
10,00 €
Sankčná úroková sadzba
8,75%

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

A aký je Váš názor? Podeľte sa o Vaše skúsenosti v diskusii...

Páčil sa Vám tento článok? Prosím zdieľajte