Hypotéka pre mladých Prima banka

Túžite po vlastnom bývaní a máte menej ako 35 rokov? Hypotéka pre mladých predstavuje jeden zo spôsobov financovania vlastného bývania, vďaka ktorému môžete získať úver na kúpu bytu alebo domu, prípadne výstavbu s mimoriadne výhodnou úrokovou sadzbou. Pri fixácii na tri roky a financovaní do 70 % z hodnoty založenej nehnuteľnosti získate v Prima banke úrokovú sadzbu 1,19 %. Táto reklamovaná sadzba nie je pritom žiadnym reklamným trikom „od“ ktorého cieľom je nachytať nič netušiacich klientov na osobné stretnutie s hypotekárnym špecialistom. Úrok 1,19 % získa každý záujemca, ktorý splní podmienky pre poskytnutie štátneho príspevku pre mladých a príspevku banky. Ktoré sú to?
Na získanie štátneho príspevku a príspevku banky, ktorý zľavní úver celkom až o tri percentuálne body, stačí splniť jednoduché podmienky:
  1. Žiadateľ musí byť v čase podania žiadosti starší ako 18 rokov a zároveň jeho / jej vek nesmie presiahnuť hranicu 35 rokov. V prípade, že o úver žiadate spolu s partnerom alebo partnerkou, podmienku veku musíte spĺňať obaja.
  2. Váš priemerný mesačný príjem za predchádzajúci rok je najviac 1,3 násobok priemernej mesačnej mzdy zamestnanca na Slovensku. Aktuálne štatistiky a priemery v národnom hospodárstve každý kvartál zverejňuje Štatistický úrad SR, to znamená, že každé tri mesiace sa mení maximálna príjmová hranica pre získanie hypotéky pre mladých. Ak o úver žiadajú manželia spoločne, ich príjem sa bude posudzovať spoločne - maximálne môžu obaja dokopy zarábať 2,6 násobok priemernej mesačnej mzdy.
Ak spĺňate vyššie uvedené podmienky, môžete sa tešiť na lacnú hypotéku, ktorú budete mať po dobu prvých piatich rokov splácania o 3 % nižšiu ako klienti, ktorí splácajú bežný hypotekárny úver. 2% zľavu získate formou štátneho príspevku a jedno percento z úroku spustí Prima banka. Je dôležité tiež vedieť, že nárok na získanie trojpercentného zvýhodnenia sa týka len úverov s objemom max. 50 000 € - všetko nad túto sumu už bude úročené štandardným úrokom. Klienti, ktorým bola schválená dotovaná hypotéka, majú aj ďalšie výhody - napríklad počas prvých piatich rokoch splácania môžete požiadať o odklad splátky a počas tohto obdobia tiež máte možnosť realizovať mimoriadne splátky bez poplatku. Po uplynutí päťročného obdobia plného výhod sa úroková sadzba navýši (nakoľko klient už nebude mať nárok na poberanie štátneho príspevku pre mladých a príspevku banky).
Prima banka ako bonus ku všetkým vyššie uvedeným výhodám ponúka odpustenie poplatku za poskytnutie úveru klientom, ktorí budú hypotéku splácať z Osobnému účtu v Prima banke. Príjemne tiež prekvapí rýchlosť vybavenia žiadosti - ktorá je posúdená do 2 pracovných dní od podania. Navyše hypotéku môžete čerpať oveľa rýchlejšie vďaka predhypotekárnemu úveru, takže nemusíte čakať na peniaze až dokým prebehne zápis záložného práva na katastri nehnuteľností.
 
Parametre

Názov banky
Prima banka Slovensko, a.s.
Názov produktu
Hypotéka pre mladých
Min. objem úveru
5 000,00 €
Max. objem úveru
50 000,00 €
Max. LTV pre získanie štátneho príspevku pre mladých
70,00%
Splatnosť
4-40 rokov
Úroková sadzba


Fixácia 1 rok
0,80 % p.a.
Fixácia 3 roky
1,19 % p.a.
Fixácia 5 rokov
1,15 % p.a.
Poplatky


Poskytnutie úveru
0,8% z objemu úveru, min. 200,00 €
Poznámka: klienti ktorí budú splácať z Osobného účtu vedeného v Prima banke neplatia žiaden poplatok za poskytnutie úveru
Vedenie a správa úverového účtu
2,99 € - pri splácaní z Osobného účtu v PB
5,99 € - pri splácaní z iného ako Osobného účtu v PB
Zmena úverovej zmluvy a zmena predmetu zabezpečenia
100,00 €
Splátka v hotovosti
2,50 €
Potvrdenie vydané bankou na základe žiadosti klienta
20 € + DPH
Mimoriadna splátka a predčasné splatenie
počas prvých piatich rokov splácania: bez poplatku
v období zmeny fixácie úrokovej sadzby: bez poplatku
v inom období: 4 % z predčasne splatenej sumy
Upomienka
15,00 €
Výzva
30,00 €
Porušenie zmluvných podmienok
200,00 €


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

A aký je Váš názor? Podeľte sa o Vaše skúsenosti v diskusii...

Páčil sa Vám tento článok? Prosím zdieľajte