Sporiaci účet ŠE3

Nechať len tak ležať úspory na bežnom účte nie je zrovna najmúdrejšie riešenie, no množstvo Slovákov sa o sporenie vôbec nezaujíma, čo je veľkou chybou. Tí, ktorí si voľné finančné prostriedky nechajú na bežnom účte prichádzajú v priemere až o 30 násobne vyššie zhodnotenie svojich peňazí. Najjednoduchším riešením je sporiaci účet, ktorý má v ponuke každá banka, dokonca niektoré svojim klientom ponúkajú aj výber z viacerých sporiacich účtov. Jedným z najzaujímavejších vkladových produktov Unicredit bank je práve Sporiaci účet ŠE3, na ktorom môžu klienti pri viazanosti svojich úspor na dva roky získať úrok vo výške až 2 % ročne. Dvojpercentné zhodnotenie finančných prostriedkov však platí len pre vklady do 50 000 €, nad túto sumu je zhodnotenie podstatne nižšie, iba 0,5 % ročne. Úroky sú pripisované na sporiaci účet v polročnej frekvencii. Zriadenie a vedenie účtu je bezplatné.

Sporenie na ŠE3 účte je možné jedine v domácej mene (EUR). Tento produkt je aj náhradou za sporenie pre deti, nakoľko umožňuje sporenie nielen aktívnemu obyvateľstvu, ale aj pre deti. V prípade, že sa rozhodnete svoje úspory vložiť na účet ŠE3, nemusíte sa obávať, že o svoje ťažko zarobené peniaze prídete - Váš vklad bude chránený fondom na ochranu vkladov počas celej doby sporenia. Čo sa týka výberu finančných prostriedkov, aj v tomto smere je banka značne benevolentná - sporiteľ môže bezplatne realizovať výbery až do výšky 50 % z vkladu a to dvakrát ročne, vždy k 1. Júnu a k 1. Decembru. Za výber v týchto dátumoch neplatíte žiadne poplatky. Úspory však môžete vybrať predčasne aj mimo stanovených polročných termínov a aj v plnej výške. Banka si však za predčasný výber mimo stanovených termínov a výber nad povolenú sumu účtuje poplatok 2% z vyberanej sumy + k tomu poplatok za prípadný výber v hotovosti 1,50 €.

Stav zhodnotenia finančných prostriedkov je možné bezplatne sledovať prostredníctvom online a mobile bankingu, taktiež banka Vás bude pravidelne informovať o stave na Vašom ŠE3 účte pravidelnými emailovými výpismi v mesačnej frekvencii.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

A aký je Váš názor? Podeľte sa o Vaše skúsenosti v diskusii...

Páčil sa Vám tento článok? Prosím zdieľajte