Kreditná karta ČSOB - MasterCard Standard

MasterCard Standard je kreditná karta „strednej triedy“ ktorá je vydávaná ČSOB bankou. Vďaka nízkemu mesačnému poplatku (1,65 € mesačne) je určená pre širokú skupinu ľudí, ktorí chcú mať neustály prístup k úverovému limitu (od 450 € do 7400 €), ktorý je možné využívať aj opakovane. MasterCard Standard je embosovaná kreditná karta - základné údaje sú vytlačené reliéfnym písmom, čo umožňuje jej širokú akceptáciu, jednak u obchodníkov, ktorí sú vybavení mechanickým platobným terminálom - imprinterom, ale samozrejme je ňou možné platiť aj v elektronickom prostredí. Kde všade môžete tento platobný nástroj použiť? Môžete ňou platiť bezhotovostne na obchodných miestach (bezhotovostné platby sú zdarma - neplatíte za ne na rozdiel od debetnej karty žiaden poplatok), ďalej ju môžete použiť v prípade, že si objednáte tovar cez internet. Čo sa týka hotovostných operácií, karta umožňuje výbery hotovosti z bankomatov, na prepážke banky či zmenárni, ale peniaze si môžete za poplatok vybrať aj priamo u obchodníka (túto služba nazývaná cash back je podmienená uskutočnením nákupu u obchodníka).
Výhodou tejto kreditnej karty je nadpriemerne dlhé bezúročné obdobie - až 55 dní, počas ktorého môžete nakupovať za peniaze ČSOB banky bez úrokov a poplatkov a svoje vlastné finančné prostriedky môžete nechať napríklad zarábať na sporiacom účte alebo ich môžete iným spôsobom investovať či zhodnocovať. 55 dňové bezúročné obdobie Vám umožní celý mesiac nakupovať bez úroku a potom budete mať nasledovných 25 dní na splatenie dlžnej sumy. ČSOB banka umožňuje klientom nastavenie automatického inkasa dlžnej sumy, vďaka ktorému budete mať istotu, že dlžná čiastka bude splatená vždy pred koncom bezúročného obdobia. V prípade aktivácie 100 % inkasa dlžnej sumy nebudete musieť banke zaplatiť okrem mesačného poplatku za vedenie karty ani o cent viac. Táto služba je však spoplatnená sumou 10 € a platí celých 12 mesiacov, je však veľmi odporúčaná, lebo často krát sa stáva, že držiteľ kreditnej karty vo víre každodenných povinností zabudne na blížiaci sa koniec bezúročného obdobia a potom platí vysoké úroky. (18,90 % ročne).

Okrem vyššie uvedeného ako bonus ku kreditnej karte získate zdarma predĺženú záruku zakúpeného kartou (o jeden rok nad rámec zákonnej záručnej lehoty) a poistenie zakúpeného tovaru proti odcudzeniu, zničeniu alebo poškodeniu počas 6 mesiacov od jeho kúpy.

Parametre

Názov banky
ČSOB a.s.
Názov produktu
MasterCard Standard
Druh
medzinárodná kreditná karta
Typ
MasterCard
Úverový rámec (od -do)
450 -7400 €
Denný limit pre výbery hotovosti
do 20 % úverového limitu denne
Bezúročné obdobie
55 dní
Platí bezúročné obdobie aj pre výbery hotovosti
áno
Vedenie bežného účtu je podmienkou pre vydanie karty?
nie
Podmienky
fyzické osoby od 18 rokov s pravidelným príjmom ktorý je potrebné doložiť - v prípade že nie je poukazovaný na účet v ČSOB po dobu minimálne 3 mesiacov.
Úroková sadzba po skončení bezúročného obdobia (platí pre hotovostné výbery ako aj pre bezhotovostné platby)
18,90 % p.a.
Minimálna splátka / mesačne
5% z dlžnej sumy (minimálne 15 €) alebo 10% z dlžnej sumy (minimálne 30 EUR)
Možnosť zriadenia 100 % inkasa dlžnej sumy
áno
Poplatky


Vydanie karty
0,00 €
Mesačný poplatok (hlavná aj dodatková)
1,65 € / mesiac
Transakcie realizované platobnou kartou


Bezhotovostná platba
0,00 €
Výbery hotovosti


z bankomatov ČSOB v rámci SR
1,5 % z vyberanej sumy, min. 4,00 €


z bankomatov ČSOB a Poštovní spořitelny v ČR a bankomatov patriacich do skupiny KBC v krajinách Česko, Poľsko, Maďarsko, Rusko, Bulharsko, Srbsko a Belgicko


1,5 % z vyberanej sumy, min. 4,00 €
z bankomatov iných bánk v SR a v krajinách SEPA v EUR
2% z vyberanej sumy, min. 6,00 €


z bankomatov iných bánk v zahraničí (okrem ČSOB, Poštovní spořitelni v ČR, krajín SEPA v EUR a bankomatov KBC
2,5 % z vyberanej sumy, min. 8,00 €


Cash advance
2,5 % z vyberanej sumy, min. 8,00 €


Cash back
0,20 €
Iné


Prevod fin. prostriedkov z karty na bežný účet klienta
2 % z prevádzanej sumy
Zmena zmluvy na žiadosť klienta
7,00 €
Ročný poplatok za 100 % inkaso dlžnej sumy
10,00 €
Zmena úverového limitu
0,00 €
Upomienka pri omeškaní
10,00 €
Výzva prvá a nasledovné
30,00 €

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

A aký je Váš názor? Podeľte sa o Vaše skúsenosti v diskusii...

Páčil sa Vám tento článok? Prosím zdieľajte