Povolené prečerpanie OTP banka

Povolené prečerpanie je jedným z najobľúbenejších spôsobov čerpania neúčelového úveru. Množstvo ľudí ho však využíva aj ako finančnú rezervu. Aj OTP banka ponúka svojim klientom, ktorí majú v tejto banke vedený bežný účet možnosť zriadiť si povolené prečerpanie, pre prípad neočakávaných finančných výdavkov. Prostredníctvom kontokorentného úveru môžete čerpať finančné prostriedky do výšky až 3500 €. Výška schváleného povoleného debetu bude závisieť najmä od toho, aká je aktuálna finančná situácia klienta. Banka každú žiadosť posudzuje individuálne, s ohľadom na priemerné mesačné príjmy a výdavky žiadateľa, respektíve na základe výšky realizovaných kreditných obratov na bežnom účte. Vďaka povolenému prečerpaniu získate okamžitý prístup k finančným prostriedkom, ktoré môžete čerpať aj opakovane. Výšku a spôsob čerpania si klient stanovuje individuálne, na základe aktuálnych potrieb. Úver je možné čerpať výberom v hotovosti, bezhotovostnou platnou kartou alebo bezhotovostným bankovým prevodom. Splácanie prebieha automaticky, po pripísaní mzdy na účet alebo po prijatí vkladu na kontokorentný účet. Úroky platíte samozrejme len zo sumy, ktorú ste čerpali. Výška úroku sa rozpočíta na dni, kedy došlo k čerpaniu úveru. Pre majiteľov bežných účtov s balíkom služieb OTP banka poskytuje povolené prečerpanie bez poplatku.
Podmienky
OTP banka poskytuje kontokorent pre majiteľov bežných účtov OTP Konto, Ready Konto<26 a OTP Senior Konto, vo veku od 18-65 rokov.
Banka zriaďuje povolené prečerpanie nasledovnými spôsobmi:
  1. na základe pripisovanej mzdy na účet
Produkt je určený pre zamestnancov, ktorí majú v banke vedený bežný účet (konto) po dobu minimálne 3 mesiacov, na ktorý si nechajú zasielať výplatu (v minimálnej výške 400 € / mesiac), min. tri mesiace pred podaním žiadosti. Minimálna výška povoleného debetu je 360 €, maximálne môžete získať 3500 €. Banka štandardne poskytuje povolené prečerpanie vo výške 1,5 až dvojnásobku priemernej mesačnej mzdy klienta. Klient je povinný zabezpečiť na účte realizovanie platieb v každom mesiaci vo výške min. 50 % z poskytnutého limitu povoleného debetného zostatku, minimálne 200 € mesačne.
  1. na základe kreditných obratov realizovaných na účte
v tomto prípade banka vyhodnotí žiadosť a poskytne povolený debet na základe kreditných obratov na účte klienta. Žiadateľ musí mať vedené konto v banke minimálne 3 mesiace pred podaním žiadosti, na ktorom musí dosahovať min. kreditný obrat 400 € mesačne. OTP banka poskytne povolený debet vo výške 90 % z priemerného kreditného obratu na účte klienta za posledné tri mesiace. (min. 360 €, max. 1700 €)
Parametre
Názov banky
OTP banka
Názov produktu
Povolené prečerpanie
Úroková sadzba
15,50 % p.a.


Typ konta
OTP konto
otp READY Konto
otp SENIOR Konto
Poplatok za poskytnutie povoleného prečerpania
1,5% min. 6,65 €
zdarma
1,5% min. 6,65 €
Upozornenie na pokles mesačnej splátky
5,00 €
Upozornenie na pokles zostatku pod povolený limit
5,00 €
Zrušenie
5,00 €
Žiadosť o splatenie debetného zostatku
5,00 €

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

A aký je Váš názor? Podeľte sa o Vaše skúsenosti v diskusii...

Páčil sa Vám tento článok? Prosím zdieľajte