ING konto

ING konto je mimoriadne obľúbeným sporiacim účtom, ktorý zhodnocuje vložené peniaze nadštandardne vysokým úrokom, až 1,75 % p.a. Výška úrokovej sadzby však nie je stabilná, ale mení sa v závislosti od vývoja základnej sadzby Európskej Centrálnej Banky. Vývoj úrokov znázorňuje graf nižšie:
 
zdroj: www.ingbank.sk
Ako vidno z grafu, historicky najnižší výnos bol 1% v druhej polovici roka 2010 a odvtedy bolo zaznamenané mierne stúpanie.
 
Úroky z vkladov sú pripisované kvartálne, teda 31.3 (za prvý kvartál), 30.6. (za 2. kvartál), 30.9 a 31.12. Výpis zo sporiaceho účtu banka zasiela raz ročne a to k poslednému dňu v kalendárnom roku, teda k 31.12.
Výhodou tohto sporiaceho účtu je skutočnosť, že za založenie, vedenie alebo zrušenie účtu neplatíte žiadne poplatky. Sporitelia sa pri konkurenčných produktoch často stretávajú s tým, že za výber zo sporiaceho účtu je podmienený výpovednou lehotou, čo v tomto prípade neplatí - kedykoľvek si môžete peniaze bezhotovostne previesť na ktorýkoľvek účet vedený v slovenskej banke alebo v pobočke zahraničnej banky. Jediné obmedzenie je, že pri podpise zmluvy môžete uviesť maximálne 3 účty (takzvané transakčné účty), na ktoré môžete prevádzať peniaze v akejkoľvek výške, až do výšky zostatku na sporiacom účte. Pri žiadosti je potrebné uviesť aspoň jeden transakčný účet, ktorý slúži ako registrovaný účet na Vašu identifikáciu. Registrovaný účet musí byť osobným bežným účtom vedeným v slovenskej banke (teda nesmie byť podnikateľský) a vy musíte byť jeho jediným majiteľom. Z registračného účtu potom musíte uskutočniť prvý vklad a po tejto transakcii sa automaticky zmení na účet transakčný. Zo svojich transakčný účtov môžete vkladať a vyberať peniaze jedine bezhotovostným spôsobom, ING konto neumožňuje výbery a ani vklady v hotovosti. Bezhotovostný prevod na účet vedený v tuzemskej banke trvá štandardne, 2 pracovné dni. Bezhotovostné transakcie z ING účtu spravujete prostredníctvom internetového bankovníctva.
O svoje peniaze sa nemusíte báť, ING bank je členom holandského systému ochrany vkladov, čo znamená, že vklady klientov sú chránené v plnej výške až do sumy 100 000 €.
 

Cenník poplatkov ING Konta

  • Zriadenie a zrušenie účtu: bez poplatku
  • Vedenie účtu mesačne: bez poplatku
  • Pohyby na účte - odchádzajúce a prichádzajúce platby: zdarma
  • Použivanie internetového bankovníctva: zdarma
  •  
  • Zaslanie ročného výpisu: bez poplatku
 

Doplnkové služby

  • Opätovné zaslanie výpisu: v rámci bežného roka (3 €), za predchádzajúce kalendárne roky 16,50 €
  •  
  • Zasielanie výpisu mesačne, kvartálne na žiadosť klienta: 1,50 € za výpis
  •  
  • Potvrdenie vydané ING bankou na žiadosť klienta: 6,50 €
 
 

Podmienky

 
ING konto si môžu založiť fyzické osoby staršie ako 18 rokov, ktoré majú zároveň vedený osobný účet v ktorejkoľvek banke na Slovensku. Sporiaci účet je možné zriadiť buď:
  1. vyplnením a odoslaním online formulára na webe www.ingkonto.sk
  2. telefonicky na čísle 0850 122 122
  3. odoslaním žiadosti na adresu: ING Bank N.V., pobočka zahraničnej banky, Jesenského 4/C, 811 02 Bratislava
  4. osobne

Na vybavenie žiadosti budete potrebovať jeden doklad totožnosti (ideálne občiansky preukaz, rodný list, pas...), minimálne čislo jedeného účtu, v prospech ktorého budete vykonávať prevodné príkazy (maximálne sú povolené 3 účty) a variabilné symboly platieb na ING životné poistenie a ING fondy (v prípade že platby budete posielať z ING konta)
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

A aký je Váš názor? Podeľte sa o Vaše skúsenosti v diskusii...

Páčil sa Vám tento článok? Prosím zdieľajte