Prima Banka Sporenie k osobnému účtu za 5% ročne

Prima banka nedávno spustila reklamnú kampaň na sporenie k Osobnému účtu s garantovaným úrokom 5% ročne. Samozrejme, takáto reklama nenechá nikoho chladného a tak sa banka teší obrovskému záujmu o tento produkt. Na úvod treba povedať, že úrok 5% ročne na sporiaci účet je na slovenskom trhu skutočným hitom. Doteraz poskytovala najlepšie úroky online banka ZUNO so svojím Sporením Plus (k účtu ZUNO) s úrokom 2,50 % ročne.

Sporenie o osobnému účtu z Prima banky však má aj svoje obmedzenia, alebo ak chcete „háčiky“. Klient môže sporiť iba určitú sumu - minimálne 15 € a maximálne 150 €. Vybranú sumu je potrebné každý mesiac, počas celej doby sporenia vložiť na osobný účet. Sporiť je možné buď 12,18 alebo 24 mesiacov. K jednému osobnému účtu si môže klient zriadiť maximálne 3 sporenia. Nevýhodou tak je, že ak by ste chceli jednorazo vložiť vyššiu sumu, napríklad 1000 €, tak nemôžete, lebo maximálna výška mesačného vkladu je obmedzená na 150 € mesačne.
Úroky z vkladov Prima banka pripisuje priamo na osobný účet, až po uplynutí doby sporenia. Ak si teda zvolíte viazonosť na 24 mesiacov, a budete každý mesiac vkladať 100 €, po dvoch rokoch (ak z účtu nespravíte žiaden výber) získate úrok vo výške 120 €. Peniaze si môžete kedyoľvek vybrať a použiť, aj pred uplynutím doby sporenia, ale v takomto prípade Vám Prima banka nepripíše žiaden úrok.

Nevýhodou sporenia v Prima Banke je teda pripisovanie úrokov až po uplynutí doby sporenia, kým v iných, konkurenčných bankách sú úroky pripisované mesačne (napríklad v ZUNO banke) alebo kvartálne (ING konto). Úroky sú síce v týchto bankách nižšie, ale aspoň nie je žiaden povinný mesačný vklad a výnosy z úrokov sú vyplacané častejšie.

Podmienky
Sporenie k Osobnému účtu Prima Banky je určené pre všetkých občanov SR vo veku od 18 rokov. Podmienkou pre zriadenie sporenia je zriadenie Osobného účtu, za vedenie ktorého zaplatí klient mesačný poplatok vo výške 3,90 €

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

A aký je Váš názor? Podeľte sa o Vaše skúsenosti v diskusii...

Páčil sa Vám tento článok? Prosím zdieľajte