Kooperativa PZP

Svojím klientom ponúka Kooperativa PZP v dvoch variantoch - prostredníctvom základného balíka Partner a dobrovoľného pripoistenia Europartner s vyššími poistnými limitmi.
Partner - výška poistného plnenia je pri škode na zdraví alebo usmrtením 5 miliónov € (bez ohľadu na počet zranených alebo usmrtených osôb), výška poistného plnenia pri vecnej škode alebo prípadnom ušlom zisku 1 milión €


Europartner - predstavuje rozširený balík poistného, ktorý je možné uzatvoriť ako doplnok základného typu Variant. Pri tomto type je poistné plnenie pri škode na zdraví alebo usmrtením 5 miliónov € a pri vecnej škode alebo úšlom zisku je až 2 milióny €.

Poisťovňa Kooperativa poskytuje rôzne benefity a zľavy motoristom, ktorí jazdia bez nehody. Zľavy sa preberajú aj z konkurenčných poisťovní a sú stanovené nasledovne:

Doba nepretržitého poistenia a bezškodný priebeh Výška zľavy z poistného
1 rok 10%
2 roky 20%
3 roky 30%
4 roky 45%
5 rokov 60%

Okrem zliav pre zodpovedných vodičov si poisťovňa pripravila ďalšie špeciálne benefity a akcie:
  • Dodatočnú, 3-percentnú zľavu získate, ak si zvolíte ročný spôsob platby
  • Množstevná zľava za uzatvorenie viacerých poistných zmlúv
  • súčasťou PZP (v rámci ceny) je aj krytie škôd, ktoré by mohli vzniknúť na Vašom vlastnom vozidle v dôsledku živelnej udalosti (povodne, požiar, víchrica, pád stromu, zrútenie sklaly a podobne). Kooperativa preplatí v tomto prípade len skutočné škody, to znamená náklady na znovuobstaranie rovnakého vozidla alebo prinavrátenie poškodeného motorového vozidla do pôvodného stavu.
  • v cene je aj úrazové poistenie vodiča a všetkých členov posádky
  • pre dôchodcov starších ako 70 rokov alebo zdravotne ťažko postihnutých ľudí, ktorí nemajú iný príjem ako starobný či invalidný dôchodok poisťovňa poskytne zľavu z poistného vo výške 50 %
Pri cenotvorbe PZP Kooperativa berie do úvahy niekoľko faktorov: vek poistenca, zdvihový objem valcov, prípustnú hmotnosť vozidla, druh použitia (na súkromné účely, autoškola, preprava nebezpečných materiálov a pod...), frekvencia platieb poistného a výška poistného krytia. Na web stránke nájdete aj online kalkulačku, ktorá Vám vypočíta výšku poistného po zadaní požadovaných údajov. Výpočet má len informatívny charakter, pre presnú kalkuláciu budete musieť navštíviť jednu z pobočiek Kooperativy.

Kedy dostanete peniaze, v prípade že dôjde k poistnej udalosti?

Podľa všeobecných podmienok je poisťovňa povinná Vám poslať peniaze do 15 dní potom, ako sa skončilo šetrenie potrebné na zistenie rozsahu škody alebo potom, čo bolo Kooperative doručené právoplatné súdne rozhodnutie o výške náhrady škody. Prax však ukazuje, že Kooperativa patrí medzi poisťovne, ktoré sa s vyplatením finančných prostriedkov dvakrát neponáhľajú. A aké sú Vaše skúsenosti s PZP od Kooperativy? Ste spokojný, alebo naopak máte nejaké výhrady? Dajte nám ich vedieť odoslaním komentára nižšie.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

A aký je Váš názor? Podeľte sa o Vaše skúsenosti v diskusii...

Páčil sa Vám tento článok? Prosím zdieľajte