ZUNO sporenie plus

Online banka ZUNO rakúskej Raiffeisen Bank má v ponuke jeden z najvýhodnejších sporiacich účtov - ZUNO Sporenie Plus na ktorom ponúka až 2,5 % úrok za mesiac. Výnosy z úrokov banka vyplatí každému sporiteľovi priamo na jeho sporiaci účet na konci každého kalendárneho mesiaca. Koľko môžete zarobiť, ak na sporiaci účet vložíte 1000 €? Za 30 dní bude na Váš účet pripísaný úrok vo výške 2,5 %, ktorý v tomto prípade po zdanení predstavuje 1,67 €. Výhodou je, že na sporiaci účet môžete vložiť akúkoľvek sumu (banka nepožaduje žiaden minimálny vklad) a vložené prostriedky sa budú úročiť až do výšky 100 000 €.
Donedávno to bolo práve sporenie plus, ktoré poskytovalo najvýhodnejší úrok. Nedávno však Prima banka predstavila svoj sporiaci účet s 5 % úrokom pre všetkých a tak získala prvenstvo čo sa týka ročného zhodnotenia. Sporeniu v Prima Banke však chýba flexibilita. Je stanovený minimálny a maximálny vklad od 15-150 € mesačne a je potrebné si zvoliť dobu sporenia - rok, rok a pol alebo dva roky. Úrok je vyplácaný až po uplynutí doby sporenia. V ZUNO je síce zhodnotenie nižšie, ale na druhej strane sú výnosy z úrokov vyplácané mesačne a nie sú požadované žiadne minimálne vklady. Peniaze môžete vyberať a presúvať na Váš bežný účet kedykoľvek (máte ich teda stále k dispozícii), len myslite na to, že keď peniaze zo sporiaceho účtu vyberiete, v daný mesiac Vám nebudú pripísané úroky.

ZUNO Sporenie Plus je určené všetkým občanom SR, občanom EÚ (s trvalým alebo prechodným pobytom v SR) ale aj občanom iných štátov mimo Európskej únie (s trvalým pobytom na Slovensku) ktorí sú starší ako 18 rokov a ktorí si otvorili bežný účet alebo účet Plus. Účet si môžete založiť prostredníctvom krátkej online žiadosti ktorú nájdete na webe www.zuno.sk. Po odoslaní online formulára v krátkom čase obdržíte kuriérom zmluvu, ktorú treba podpísať. Potom stačí už len účet aktivovať - s účtom sa automaticky otvorí aj Sporenie. K jednému účtu si môžete otvoriť len jedno sporenie plus, ktoré je vedené v mene eur.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

A aký je Váš názor? Podeľte sa o Vaše skúsenosti v diskusii...

Páčil sa Vám tento článok? Prosím zdieľajte