ČSOB stavebná sporiteľňa

ČSOB stavebná sporiteľňa je dcérskou spoločnosťou ČSOB banky, ktorá je zároveň aj jej 100 % vlastníkom. Patrí do finančnej skupiny ČSOB, ktorá pokrýva širokú škálu finančných služieb. Pod jednou strechou si môžete zabezpečiť všetky typy bankových produktov - od bežných účtov, sporiacich produktov, úverov, pôžičiek a hypoték, cez poistenie, leasing, faktoring či dôchodkové zabezpečenie.
Výhodné stavebné sporenie a možnosť získať stavebný úver sprostredkováva finančná skupina ČSOB od konca roku 2000 (kedy jej bola udelená lincencia) prostredníctvom ČSOB stavebnej sporiteľne. Napriek tomu, že patrí medzi menšie stavebné sporiteľne (aktuálne jej patrí tretie miesto čo sa týka podielu na trhu so stavebným sporením), ČSOB stavebná sporiteľňa zaznamenáva neustály nárast záujmu o jej produkty. Podľa nedávno zverejnenej tlačovej správy, počet novouzatvorených zmlúv vzrástol až o 18 % v porovnaní s rovnakým obdobím v minulom roku. Istotne za tento úspech môžu aj benefity, ktoré sú v tejto oblasti na slovenskom trhu jedinečné. Ako jediná stavebná sporiteľňa totižto ponúka bezplatné vypovedanie zmluvy alebo výber istej časti nasporenej sumy bez poplatku medzi druhým a šiestym rokom sporenia. Ak by ste sa rozhodli pri ČSOB stavebnom sporení nasporené peniaze už po 2 rokoch sporenia použiť na stavebný účel, môžete počítať so zhodnotením až 7,65 % p.a. Okrem toho ako jediná na Slovensku ponúka možnosť uzatvorenia stavebného sporenia „online“ z pohodlia domova.

Medzi produkty banky patria:

ČSOB stavebné sporenie a stavebný úver

a) stavebné sporenie Profit - je vhodné pre sporiteľov, ktorí chcú získať maximálne zhodnotenie finančných prostriedkov a ktorí sú ochotní dlhšie sporiť. Pri tomto type môžete získať štátnu prémiu vo výške až 10 % z ročných vkladov (až 66,39 € / ročne). Nárok na získanie štátnej prémie má každý člen rodiny, vrátane detí. Okrem štátnej prémie sa vklady úročia úrokovou sadzbou vo výške 2% p.a. Minimálny mesačný vklad je 0,6 % z cieľovej sumy. Minimálna výška cieľovej sumy je 1500 €. Po splnení podmienok sporiteľ získa nárok na získanie výhodného stavebného úveru s úrokovou sadzbou 4,9 %. Poplatok za uzatvorenie zmluvy o stavebnom sporení je iba 40 € bez ohľadu na výšku cieľovej sumy.
b ) stavebné sporenie Profit Kľúčik pre deti - je vhodné pre deti do 18 rokov, ak chcete svojmu dieťaťu pomôcť „postaviť sa na vlastné nohy“. Poplatok za uzatvorenie zmluvy je 35 € bez ohľadu na výšku cieľovej sumy (v rámci balíka destký účet Sloník vedeného v ČSOB banke získate stavebné sporenie bez spracovateľského poplatku) Ostatné parametre sú rovnaké ako pri sporení Profit.

Medziúver 
- oceníte v prípade, ak potrebujete získať pôžičku na financovanie bývania okamžite, bez predchádzajúceho sporenia. Medziúver banka poskytuje vo výške od 500 € so splatnosťou až 30 rokov. ČSOB stavebná sporiteľňa poskytuje možnosť získať medziúver bez dokladovania výšky príjmu a bez ručiteľa. Pri čerpaní medziúveru je však potrebné zároveň aj sporiť, a je dôležité vedieť, že medziúver zďaleka nie je taký výhodný ako klasický stavebný úver z riadneho stavebného sporenia.
Projekt obnova - je úverový produkt zameraný na vylepšenie bytových potrieb (modernizácia, rekonštrukcia, oprava, zatepľovanie...) súvisiacich s užívaním a opotrebovaním bytových domov. Je určený pre spoločenstvá vlastníkov bytov a bytové družstvá. Vďaka projektu „Obnova“ majú SVB možnosť získať štátnu prémiu vo výške 10 % na 4 byty. Úver sa poskytuje s atraktívnou úrokovou sadzbou od 2,9% ročne v maximálnej výške 10000 € na 1 bytovú jednotku s maximálnou splatnosťou 25 rokov.

Kontaktné údaje
 
Názov banky ČSOB stavebná sporiteľňa, a. s.
Adresa Radlinského 10, 813 23 Bratislava
Kód banky 8170
Označenie CSOBSA
SWIFT kód KBSPSKBX
Telefón 02/5966 7899
Infolinka
volania z územia SR: 0800 111 303
volania zo zahraničia: +421 2 5966 6896
Reklamácie a sťažnosti Kontaktné centrum ČSOB
Michalská 18
815 63 Bratislava
Email csobsp@csobsp.sk
Web stránka http://www.csobsp.sk

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

A aký je Váš názor? Podeľte sa o Vaše skúsenosti v diskusii...

Páčil sa Vám tento článok? Prosím zdieľajte