Flexipôžička na bývanie

Rozsiahlejšia renovácia bývania nie je lacná záležitosť a pre väčšinu ľudí znamená výrazný zásah do rodinného rozpočtu. Sporenie na modernizáciu bývania je prinajlepšom behom na dlhú trať. Ak však nemáte nasporenú potrebnú sumu a renováciu chcete realizovať okamžite, riešením môže byť pôžička na bývanie. Jednu z možností ako si zadovážiť potrebné finančnné prostriedky ponúka aj VÚB banka s produktom Flexipôžička na bývanie. Jedná sa o účelový spotrebný úver, pri ktorom je banke nutné predložiť doklady preukazujúce účel použitia finančných prostriedkov do lehoty stanovenej v zmluve. Ako doklad preukazujúci účel môžu byť použité faktúry, bločky za nákup materiálu alebo za práce vykonané pri rekonštrukcii. Banke nemusíte dokladovať celú sumu, ale len časť z nej.
Flexipôžička na bývanie sa poskytuje v dosť vysokom objeme od 3 300 € až do 25 000 €. Výška schváleného úveru bude závisieť predovšetkým od schopnosti klienta si svoje záväzky voči banke riadne a včas plniť, od jeho bonity a od spôsobu a hodnoty zabezpečenia. Vďaka splatnosti od 1-10 rokov si môže klient prispôsobiť výšku mesačnej splátky jeho aktuálnym finančným možnostiam.
V prípade, že v budúcnosti si budete chcieť znížiť splátku, môžete tak spraviť predĺžením splatnosti. VÚB banka taktiež umožňuje za poplatok uskutočniť mimoriadnu splátku v ľubovoľnej výške alebo úver predčasne splatiť úplne. Za Flexipôžičku na bývanie nie je nutné ručiť nehnuteľnosťou, banka však pri spotrebných úveroch požaduje zabezpečenie jedným alebo kombináciou nasledovných spôsobov: ručením treťou osobou s dostatočnou bonitou, dohodou o zrážkach zo mzdy alebo vinkuláciou finančných prostriedkov na účte alebo na vkladnej knižke vo VUB banke.

Flexipôžičku na bývanie klient spláca pravidelnými mesačnými splátkami z ktoréhokoľvek účtu (vedenie účtu vo VÚB banke nie je podmienkou na poskytnutie úveru). Objem mesačných splátok sa počas celej doby splatnosti nebude meniť, nakoľko úroková sadzba je fixná. Keďže sa jedná o účelový úver, tento získate s atratívnejšou úrokovou sadzbou ako pri bezúčelovej Flexipôžičke. Ideálne je však splácanie inkasom z Flexiúčtu vo VÚB banke. Vďaka inkasu budete mať istotu, že splátka odíde vždy načas (nemusíte sledovať dátum splatnosti), Vašou jednou povinnosťou bude zabezpečiť dosť finančných prostriedkov na účte.

Všeobecná úverová banka ponúka ako doplnkovú službu k tomuto produktu výhodnú sadzbu poistenia úveru, pre prípad nepredvídateľných a nepriaznivých živostných udalostí - napríklad smrť, trvalá alebo čiastočná invalidita, práceneschopnosť alebo strata zamestnania. Ak nastane jedna z týchto situácií, splácanie úveru za Vás prevezme poisťovňa.
 
Parametre
Názov banky VÚB a.s.
Názov produktu Flexipôžička na bývanie
Objem úveru od 3300 € - 25 000 €
Typ účelový spotrebný úver
Účel použitia kúpa, rekonštrukcia alebo modernizácia bytu rodinného domu alebo inej nehnuteľnosti určenej na bývanie
Splatnosť 1-10 rokov
Úrok od 8,90 % p.a.
Úrok z omeškania 5,00%
Nutnosť mať v banke otvorený účet na získanie úveru nie
Poplatky
Spracovateľský poplatok 2 % z objemu pôžičky, minimálne 33,00 €
Správa a vedenie účtu 2,99 € / mesiac
Poplatok za zmenu zmluvy na základe žiadosti klienta 40,00 €
Hotovostná splátka na pobočke banky 2,50 €
Predčasné splatenie (pre zmluvy uzatvorené do dátumu 10.6.2010 - vrátane ) 3 % z predčasne splatenej istiny
Predčasné splatenie (pre zmluvy uzatvorené po dátume 11.6.2010 - vrátane) 0,5 -1 % z predčasne splatenej istiny
1. upomienka 10,00 €
2. upomienka 40,00 €

Podmienky pre poskytnutie
  • vek od 23-62 rokov
  • trvalý pobyt na Slovensku
  • pravidelný preukázateľný príjem

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

A aký je Váš názor? Podeľte sa o Vaše skúsenosti v diskusii...

Páčil sa Vám tento článok? Prosím zdieľajte