Raiffeisen Bank pôžička

Pôžička z Raiffeisen bank je nepochybne veľmi zaujímavým úverovým produktom. Poskytuje sa v rozsahu od 200 EUR do 20 000 EUR so splatnosťou od šiestich mesiacov do šiestich rokov. Splácanie úveru je mesačné, pričom výška mesačnej splátky je počas celej lehoty splatnosti rovnaká. Výhodou tohto úveru je aj možnosť vybrať si deň splatnosti, takže klient si môže nastaviť ako deň splatnosti napríklad pár dní po výplate, aby mal istotu, že bude mať na účte dostatok finančných prostriedkov na uhradenie mesačnej splátky vrátane úrokov. Ak budete pôžičku splácať z účtu vedeného v Raiffeisen banke, tak sa nemusíte o nič starať - banka si sama stiahne presnú výšku splátky z Vášho účtu. Vedenie účtu v tejto banke však nie je podmienkou pre poskytnutie úveru - splácať môžete aj z účtu vedeného v inej banke, alebo môžete využiť aj možnosť splácania v hotovosti. Raiffeisen pôžička je bezúčelovým úverom, banka teda nebude skúmať účel použitia peňažných prostriedkov.
Podobne ako iné novo vzniknuté banky, aj Raiffeisen Bank vsadila na jasné a stručné podmienky a poskytnutie úveru bez zbytočných poplatkov. Pôžičku tak získate bez spracovateľského poplatku, bez poplatku za vedenie a správu účtu. Ešte väčším benefitom je však možnosť predčasného splatenia kedykoľvek, bez akejkoľvek sankcie. Vo väčšine komerčných bánk pôsobiacich na slovenskom trhu by ste museli za predčasné splatenie úveru platiť poplatok vo výške 0,5-1 % z predčasne splatenej istiny.

Raiffeisen pôžička je teda bezúčelovým úverom bez poplatkov, ktorý získate bez ručiteľa či ďaľšieho zabezpečenia s jasne stanovenými podmienkami. Jedná sa teda o zrozumiteľný a jednoduchý produkt, ktorý sa navyše odlišuje od konkurencie. Jeho „inakosť“ spočíva v tom, že sa poskytuje v dvoch úplne odlišných formách.

  1. Prvý typ predstavujú takzvané mini pôžičky. Tieto sa poskytujú v presne stanovenej výške - 200,400 alebo 600 € a s presne stanovenou lehotou splatnosti 6,12 a 18 mesiacov. Klient si tak nemôže samostatne zvoliť lehotu splácania na povedzme 14 mesiacov. Keďže je bankou stanovená výška úveru a počet mesiacov splácania, banka určila aj výšku mesačnej splátky, ktorá je rovnaká pre všetkých žiadateľov a to nasledovne:

Výška požičanej sumy
Počet mesačných splátok
Výška mesačnej splátky
Celkom zaplatíte
200 EUR
6
33,34 EUR
200 EUR
400 EUR
12
40,19 EUR
482,30 EUR
600 EUR
18
43,63 EUR
785,30 EUR

  1. Druhý typ sú pôžičky na vyššiu sumu od 700 -20 000 EUR so splatnosťou 18-72 mesiacov. Výšku mesačnej splátky si môžete vypočítať na online kalkulačke na tejto web stránke: http://www.raiffeisen.sk/sk/pozicka/kalkulacka/

Ako veľké plus hodnotíme skutočnosť, že Raiffeisen Bank snáď ako jediná banka nepoužíva vo svojej kalkulačke orientačný výpočet, ale vypočítaná mesačná splátka je presná, rovnaký výsledok teda dostanete aj pri podaní žiadosti na ktorejkoľvek pobočke banky. Po zadaní požadovanej sumy a počtu mesiacov splácania tak získate nielen výšku mesačnej splátky, ale aj úrok, ročnú percentuálnu mieru nákladov a celkovú čiastku, ktorú budete musieť zaplatiť.

Poplatky
  • spracovateľský poplatok: 0 €
  • vedenie a správa úveru: 0 €
  • poplatok za predčasné splatenie alebo mimoriadnu splátku: 0 €
  • zmena spôsobu splácania: 0 €
  • vystavenie potvrdenia bankou, na základe žiadosti klienta: 10 €
  • SMS správa odoslaná pri omeškaní: 2 €
  • písomná upomienka o dlžnej sume: 10 €
  • výzva: 40 €

Podmienky
Žiadosť o poskytnutie pôžičky si môžu podať dospelé osoby, ktoré disponujú pravidelným príjmom. Ak máte príjem z podnikania, môžete požiadať o pôžičku v ľubovoľnej výške. Podnikateľ môže podať žiadosť jedine o mini pôžičku - iba 200,400 alebo 600 €. V prípade, že nie ste zamestnaný a máte príjem z dôchodku, rodičovského príspevku alebo z podnikania, tak môžete získať úver z Raiffeisen bank jedine vtedy, ak si necháte posielať na účet vedený v tejto banke pravidelný príjem po dobu min. 6 mesiacov. Na vybavenie budete potrebovať iba občiansky preukaz.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

A aký je Váš názor? Podeľte sa o Vaše skúsenosti v diskusii...

Páčil sa Vám tento článok? Prosím zdieľajte