Slovenská požičovňa

Slovenská požičovňa je jednou z obchodných značiek na Slovensku veľmi dobre známej a úspešnej spoločnosti Consumer Finance Holding (skrátene CFH). Do tejto skupiny patrí napríklad aj QuatroCar (táto značka sa zaoberá financovaním automobilov), obľúbené QuatroPôžičky, Slovenské kreditné karty, ale aj nákup na splátky, ktorý poskytuje prostredníctvom značky Triangel a Klikshop. Spoločnosť Consumer Finance Holding navyše patrí do bankovej skupiny VÚB - Intesa Sanpaolo, čo jej nepochybne poskytuje dobré zázemie a know how a zvonka zase pôsobí dôveryhodnejšie.
Slovenská požičovňa nie je na Slovensku neznámym pojmom, podnikateľskú činnosť vykonáva už od roku 1995, pričom všetky svoje aktivity sústreďuje na poskytovanie pôžičiek. Hlavným zámerom Slovenskej požičovne je neustále zjednodušovanie procesu poskytovania úverov. Dnes už je celkom bežné, že si pôžičku zo Slovenskej požičovne vybavíte telefonicky alebo online cez internet, bez toho, aby ste museli navštíviť pobočku. Ak teda preferuje diskrétny spôsob vybavenia žiadosti o úver, tak Slovenská požičovňa je jednou z možností. V ponuke tohto mimobankového subjektu sa nachádza 5 typov úverových produktov, ktoré sa líšia jednak objemom, splatnosťou, spôsobom zabezpečenia a účelom. Ktoré sú to?
  1. Najľahšia pôžička - poskytuje sa v rozsahu od 600 do 4000 € so splatnosťou od 1-10 rokov a sľubuje lepšie úroky, ako v banke. Úroková sadzba sa začína na 7,5 % ročne, pravda je však taká, že väčšina žiadateľov propagovanú úrokovú sadzbu nemá šancu získať a úrok sa bude skôr pohybovať okolo sadzby 20% p.a. a to je už veľký rozdiel oproti propagovanej sadzbe. Ak by o najľahšiu pôžičku vo výške 1000 € so splatnosťou 2 roky požiadal klient v zamestnaneckom pomere na dobu neurčitú, so strednou bonitou, tak by mu vyšla mesačná splátka vo výške 50,51 € s úrokom 21 %. Celkom by tak musel klient vrátiť 1 212,24 €. Pre porovanie priemerná úroková sadzba v bankách na bezúčelových spotrebných úveroch je okolo 13 %. Takže úrok lepší ako v banke síce v Slovenskej požičovni nezískate, no na druhej strane ich úroky nie sú ani enormne vysoké, ako si zvyknú nebankovky účtovať
     
  1. Manželská pôžička je určená výlučne pre manželov alebo pre partnerov a poskytuje sa vo výške od 600 do 10 000 €. Finančné prostriedky z mladomanželskej pôžičky je možné použiť na čokoľvek, nakoľko sa jedná o bezúčelový úver. Úroková sadzba je pri tomto úvere o niečo priaznivejšia, nakoľko žiadateľmi sú dvaja, a pri parametroch z príkladu vyššie by vychádzala okolo 17 % ročne.
  1. Pôžička na bývanie - poskytuje sa špeciálne na financovanie rekonštrukcie bytu alebo domu v objeme od 5000 -20 000 €. Peniaze z tohto úveru je však možné použiť na čokoľvek (nie je potrebné veriteľovi predkladať žiadne bločky alebo faktúry). Peniaze na rekonštrukciu môžete získať za výhodnejší úrok ako v prípade predchádzajúcich dvoch pôžičiek. Nevyžaduje sa ani ručenie nehnuteľnosťou.

  2. Hypopôžička na čokoľvek - jedná sa o bezúčelový úver, za ktorý je potrebné ručiť tuzemskou nehnuteľnosťou. V bankách sa tento typ nazýva americká hypotéka. Výhodou je nižšia úroková sadzba a možnosť získať väčšiu sumu peňazí, pri relatívne nízkych splátkach, nakoľko splácanie si môžete rozložiť na dlhšie obdobie od 5-30 rokov. Hypopôžička sa poskytuje v rozsahu od 2000 -50 000 €
     
  1. Pôžička na kúpu nehnuteľnosti predstavuje alternatívu k bankovým hypotékam. Týmto spôsobom si môžete požičať od 6600 - 100 000 € so splatnosťou od 5-30 rokov. Samozrejme vyžaduje sa ručenie nehnuteľnosťou.
Poplatky
Slovenská požičovňa poskytuje pôžičky bez poplatkov. Neúčtuje si poplatky za poskytnutie úveru, vedenie úverového účtu, či predčasné splatenie. Ktorúkoľvek pôžičku z ponuky Sl.požičovne môžete predčasne splatiť úplne alebo čiastočne mimoriadnou splátkou kedykoľvek v akejkoľvek výške, bez poplatku a bez sankcií.

Podmienky
Produkty tejto spoločnosti sú určené pre občanov SR ale aj pre cudzincov, ktorí majú povolenie na trvalý pobyt na území SR a ktorí majú v čase podania žiadosti od 21-68 rokov. Na vybavenie žiadosti budete potrebovať 2 doklady totožnosti a doklad potvrdzujúci výšku príjmu - tento bude závisieť od toho, či poberáte príjem zo zamestnania, z podnikania alebo z dôchodku. Všetky potrebné dokumenty nájdete v online žiadosti na webe www.slovenska-pozicovna.sk . Pre viac informácii o produktov môžete zavolať na non stop info linku: 0850 111 112
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

A aký je Váš názor? Podeľte sa o Vaše skúsenosti v diskusii...

Páčil sa Vám tento článok? Prosím zdieľajte