Vklad od Raiffeisen Bank

V ponuke bankových produktov len nedávno otvorenej Raiffeisen Bank sa nachádza aj takzvaný VKLAD, ktorý je doposiaľ jediným vkladovým produktom banky. Vkladom sa myslí termínovaný vklad s viazanosťou, na ktorom sa voľné finančné prostriedky klienta zhodnocujú úrokovou sadzbou podľa obdobia viazanosti. Klient má na výber z 3 období viazanosti - 1,2, alebo 3 roky. Čím dlhšie necháte peniaze na vklade, tým bude aj zhodnotenie vyššie. Úrokové sadzby sú podľa platného úrokového lístka stanovené nasledovne:




 
Obdobie viazanosti Výška úrokovej sadzby
1 rok 1,00% p.a.
2 roky 1,10% p.a.
3 roky 1,40% p.a.
Úroky Raiffeisen pripisuje na účet klienta na konci viazanosti. Sporiteľ si môže na konci viazanosti vybrať vybrať celú uloženú sumu vrátane úrokov, druhá možnosť je výber len úrokov a ponechanie vloženej sumy na ďalšie obdobie viazanosti a tretia možnosť je ponechanie celej vloženej sumy aj s úrokami na ďalšie zhodnocovanie predĺžením viazanosti na nasledovné obdobie. Pri automatickej obnove bude vklad úročený úrokovou sadzbou platnou v deň obnovy. Banka umožňuje klientom si k viazanému vkladu zvoliť aj disponenta, teda osobu, ktorá má prístup k peniazom na vklade.

Za zriadenie a vedenie vkladu si Raiffeisen Bank neúčtuje žiadne poplatky, rovnako nie je požadovaná ani minimálna ani maximálna výška vkladu. Voľné finančné prostriedky môžete teda vložiť na vklad v akejkoľvek výške po podpísaní zmluvy buď bankovým prevodom alebo v hotovosti na pobočke banky.

Nevýhodou Vkladu z Raiffeisen banky je skutočnosť, že sporiteľ nemôže počas sporenia uskutočňovať dodatočné vklady. Ak by ste si chceli uložené finančné prostriedky vybrať pred koncom viazanosti, môžete tak kedykoľvek urobiť bez poplatku, banka Vám síce vráti uložené peniaze, ale prídete o celý úrok.

Parametre a základné informácie v kocke
Názov banky Raiffeisen Bank
Názov produktu VKLAD
Typ produktu termínovaný vklad
Minimálna výška vkladu nie je stanovená
Viazanosť 1,2 alebo 3 roky
Úroková sadzba pre viazanosť 1 rok: 1% p.a.
2 roky: 1,10% p.a.
3 roky: 1,40% p.a.
Pripisovanie úrokov na konci viazanosti
Kapitalizácia úroku áno
Možnosť automatickej obnovy vkladu áno
Nutnosť mať v banke vedený bežný účet nie
Možnosť vkladať peniaze kedykoľvek nie
Poplatky
Poplatok za zriadenie 0,00 €
Poplatok za vedenie 0,00 €
Vklad v hotovosti 0,00 €
Zrušenie vkladu 0,00 €
Poplatok za predčasný výber 0 € (ale prídete o úroky)
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

A aký je Váš názor? Podeľte sa o Vaše skúsenosti v diskusii...

Páčil sa Vám tento článok? Prosím zdieľajte