Americká hypotéka bez dokladovania príjmu Tatra banka

Potrebuje získať pôžičku bezdokladovania príjmu a bez dokladovania účelu? Máte k dipozícii nehnuteľnosť ktorú môžete použiť ako zábezpeku za svoje záväzky voči banke? V tom prípade Vás istotne zaujme Americká hypotéka bez dokladovania príjmu z Tatra banky, pri ktorej nemusíte dokladovať výšku príjmu a peniaze z úveru môžete použiť na čokoľvek, bez nutnosti banke predkladať bločky a faktúry. Úver môžete získať vo výške od 10 000 € a maximálna výška americkej hypotéky bez dokladovania príjmu je 50 % z hodnoty založenej nehnuteľnosti. Úver je potrebné zabezpečiť nehnuteľnosťou nachádzajúcou sa na území SR, ktorá je určená na bývanie (byt, rodinný dom). Tatra banka je viazaná iba vlastným ohodnotením nehnuteľnosti, ktoré bude vypracované interným špecialistom banky do 24 hodín. V prípade, že zistená hodnota nehnuteľnosti nebude dostatočná na poskytnutie požadovanej výšky úveru alebo bude pre Tatra banku neakceptovateľná, klient bude mať možnosť predložiť a navrhnúť zabezpečenie inou nehnuteľnosťou.

Splácanie
Úver sa spláca v pravidelných mesačných splátkach, pričom minimálna lehota splatnosti je jeden rok a maximálna je 20 rokov. Banka môže jednostranne zmeniť výšku mesačnej splátky písomným oznámením na základe zmeny úrokovej sadzby z dôvodu končiaceho obdobia fixácie alebo ak dlžník uhradí mimoriadnu splátku, čí sa zníži dlžná suma a následkom toho aj mesačná splátka.

Americká hypotéka je bezúčelovým úverom zabezpečeným nehnuteľnosťou, ktorá má okrem toho, že nie je potrebné dokladovať účel použitia finančných prostredkov veľmi podobné parametre ako klasická hypotéka, najmä čo sa týka spôsobu úročenia. Klient si môže pri podpise zmluvy vybrať obdobie fixácie úrokovej sadzby z nasledovných možností: 2, 3, 5 a 10 rokov. Počas tohto obdobia sa banka zaväzuje nezvýšiť výšku úrokovej sadzby, takže aj mesačná splátka zostane rovnaká. Po skončení tohto obdobia banka zašle listovým oznámením novú výšku úrokovej sadzby, ktorá bude reflektovať zmeny na peňažnom a kapitálovom trhu. V čase končiacej fixácie úrokovej sadzby je možné úver predčasne splatiť bez poplatku. Tatra banka zatiaľ ako jediná na Slovensku poskytuje možnosť aktivovať si zrýchlené splácanie, vďaka ktorému môžete poslať každý mesiac peniaze navyše - okrem riadnej mesačnej splátky sumu až do výšky trojnásobku mesačnej splátky. Na využívanie tejto služby však musíte mať aktivované „Zrýchlené splácanie“. V mesiacoch, kedy má klient aktivované zrýchlené splácanie sa úroková sadzba zvyšuje o 0,3% p.a., to znamená, že túto službu sa oplatí využívať iba vtedy, ak každý mesiac budete Tatra banke posielať peniaze navyše.

Parametre
Názov banky Tatra banka a.s.
Názov produktu Americká hypotéka bez dokladovania príjmu
Typ úveru bezúčelový
Spôsob zabezpečenia tuzemskou nehnuteľnosťou určenou na bývanie
Minimálna výška úveru 10 000,00 €
Maximálna výška úveru v % z hodnoty nehnuteľnosti do 50 % hodnoty založenej nehnuteľnosti
Minimálna lehota splatnosti 1 rok
Maximálna lehota splatnosti 20 rokov
Úroky
Fixácia 1 rok od 5,05 % p.a.
Fixácia 2 roky od 4,75 % p.a.
Fixácia 3 roky od 4,45 % p.a.
Fixácia 5 rokov od 5,35 % p.a.
Fixácia 10 rokov od 6,05 % p.a.
Úrok z omeškania 8,75 % p.a.
Poplatky
Poplatok za poskytnutie úveru
1,40 % z výšky
poskytnuteho úveru, min. 250 €, max. 950 €
Ohodnotenie bytu 100,00 €
Ohodnotenie rodinného domu 170,00 €
Správa a vedenie úveru (mesačný poplatok) 3,50 €
Žiadosť o zmenu zmluvy 110 € (platí aj pri podaní žiadosti o predčasné splatenie s výnimkou predčasného splatenia v rámci končiacej fixácie úrokovej sadzby)
Predčasné splatenie / mimoriadna splátka
bez poplatku pri ukončení lehoty fixácie úrokovej sadzby
5 % z nesplatenej istiny v rámci obdobia fixácie
SMS upomienka 1,00 €
Upomienka o neplnení zmluvných podmienok alebo o dlžnej sume odoslaná poštou
upomienka: 15 €
výzva: 30 €
Zmluvná pokuta 3% z objemu poskytnutej pôžičky

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

A aký je Váš názor? Podeľte sa o Vaše skúsenosti v diskusii...

Páčil sa Vám tento článok? Prosím zdieľajte