Kto ponúka najvýhodnejšie sporenie bez podmienok?

Ako si vybrať najvýhodnejšie sporenie? Ponuka sporiacich produktov je na slovenskom trhu skutočne bohatá a preto býva niekedy zložité si vybrať ten najvýhodnejší. Pre sporiteľov je dôležitá nielen výška úroku, ale aj podmienky používania, poplatky za vedenie a čoraz viac ľudí vyhľadáva produkty s rýchlou dostupnosťou peňazí. Aj z tohto dôvodu sa tešia vysokej popularite sporiace účty.
Medzi najvýhodnejšie sporiace účty bez podmienok sa jednoznačne zaraďuje sporiaci účet eMAX Plus z dielne mBank. Uložené finančné prostriedky na účte eMAX plus sa úročia veľmi atraktívnou úrokovou sadzbou, ktorá je rovnaká pre všetky vklady a všetkých klientov a je stanovená vo výške 2,10 % p.a. Úroky sa pripisujú na účet v mesačných intervaloch. Za zriadenie, vedenie či zrušenie účtu si mBank neúčtuje žiadne poplatky, rovnako nie sú stanovené ani žiadne povinné minimálne zostatky na účte. Na účte môžete nechať zarábať menšiu, aj väčšiu sumu peňazí (minimálna a maximálna výška vkladu nie je obmedzená) a sporiť môžete pravidelne a nepravidelne. Pre maximálne zhodnotenie si môžete nechať nastaviť automatické zasielanie peňazí v prospech sporiaceho účtu eMAX plus z ktoréhokoľvek bežného účtu. Napriek atraktívnemu zhodnoteniu, klient má svoje úspory kedykoľvek po ruke - môže si ich teda kedykoľvek previesť na iný účet. mBank zrušila všertky poplatky za prevody zo sporiaceho účtu, čím sa ešte viac zjednodušil prístup k úsporám. Jedinou podmienkou na zriadenie tohto veľmi výhodného sporiaceho účtu je založenie mKonta - bežného účtu vedeného v mBank, za ktorý tiež neplatíte žiadne poplatky (zdarma zriadenie a vedenie účtu s jednou debetnou platobnou kartou Visa Electron). eMax plus spolu s bezplatným mKontom predstavuje jednoduchý a efektívny nástroj na riadenie vlastných financií. Miesto toho, aby ste kamenným bankám platili mesačný poplatok za vedenie bežného účtu 5 € a viac, tak v mBank máte účet zdarma a k tomu aj sporenie s atraktívnym úrokom, na ktorom Vaše peniaze zarábajú bez toho, aby ste pohli prstom.
 
Ďalším zaujímavým produktom, aj keď úplne odlišného od vyššie uvedeného eMax plus, je Sporenie k osobnému účtu z Prima banky. Po masívnej reklamnej kampani o tomto produkte počul snáď každý, kto sa aspoň trochu zaujíma o sporenie a zhodnocovanie voľných finančných prostriedkov. Prima banka totižto ponúka úrok oveľa lepší, ako sú spotrebitelia zvyknutí dostávať na termínovaných vkladoch - až 5 % p.a. Tento sporiaci účet je vhodný na pravidelné sporenie - pričom klient si môže vybrať dobu sporenia 12,18,24 mesiacov, a každý mesiac je potrebné vložiť sumu od 10-100 €. Úroky sú pripisované k istine až na konci vopred zvolenej doby sporenia. Zhodnotenie je na tomto sporiacom účte síce veľmi zaujímavé, ale už je treba počítať s obmedzeniami - ako je výška mesačného vkladu, pravidelnosť sporenia a pri predčasnom výbere prídete o všetky zarobené úroky.

Hitom na trhu je aj Neviazaný termínovaný vklad z Poštovej banky, na ktorý môžete vkladať peniaze v ľubovoľnej výške, bez obmedzenia maximálneho vkladu (minimálny vklad je 1 €) Peniaze sa zhodnocujú úrokom 2,5 %, ktorý je pripisovaný denne! Úspory sú pritom stále k dispozícii, môžete si ich vybrať bez toho, aby ste prišli o nasporené úroky. (za výber sa platí len poplatok vo výške 7 €, bez ohľadu na objem vyberanej sumy). Neviazaný termínovaný vklad si môžete založiť aj bez nutnosti vedenia bežného účtu v Poštovej banke. Získate ho bez poplatku za zriadenie, vedenie účtu a zrušenie je tiež bez poplatku.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

A aký je Váš názor? Podeľte sa o Vaše skúsenosti v diskusii...

Páčil sa Vám tento článok? Prosím zdieľajte