Lepšia splátka Poštová banka

„Vymeňte úvery z iných bánk za jeden s lepšou splátkou.“ Aj takýmto sloganom sa snaží Poštová banka nalákať na konsolidáciu úverov z iných bánk či nebankových spoločností, ktoré poskytuje prostredníctvom produktu s názvom Lepšia splátka. Výhodou a podstatou tohto produktu je to, že naraz môžete splatiť viacero pôžičiek z iných finančných inštitúcii a zlúčiť ich do jedného veľkého úveru, ktorý získate s nižšou splátkou. Splatiť môžete napríklad povolené prečerpanie na svojom osobnom účte, kreditnú kartu, nákup na splátky, pôžičku z inej banky či nebankovky ale aj nákup na splátky. Potom, čo Lepšou splátkou splatíte všetky existujúce úvery, získate iba jednu pôžičku, vďaka čomu môžete ušetriť desiatky eur iba na poplatkoch za vedenie viacerých úverových účtov. Okrem toho si môžete znížiť mesačne splácanú sumu alebo skrátiť splatnosť, čím sa rýchlejšie zbavíte dlhu. Poštová banka tiež ponúka možnosť získať peniaze navyše. Úverový produkt Lepšia splátka sa poskytuje v rozsahu od 3500 do 20 000 €. Lehotu splatnosti di môžete vybrať samostatne, podľa toho, akú vysokú mesačnú splátku si môžete dovoliť a to v rozsahu od 3-10 rokov. Predstavu o výške mesačnej splátky podľa vybranej doby splácania Vám poskytne nasledovná tabuľka splátok:


Poštová banka poskytuje možnosť predčasného splatenia úveru kedykoľvek a to buď celkového alebo čiastočného, formou mimoriadnej splátky. (poplatky sú v tabuľke nižšie na konci článku). V prípade, že sa dostatenete do nepriaznivej finančnej situácie, ktorá Vám znemožní splácanie úveru, môžete využiť odklad splátok až na 6 mesiacov bez poplatku.

Napriek tomu, že o konsolidáciu je v Poštovej banke dosť veľký záujem, Lepšia Splátka stále nedosahuje popularitu a žiadanosť Dostupnej pôžičky. Záujem o konsolidačný úver majú najmä mladí ľudia s priemerným alebo podpriemerným príjmom. V prípade, že chcete za svoje záväzky platiť čo najmenej, je dôležité o konsolidáciu požiadať čo najskôr. Úver na splatenie iných úverov Vám totižto nemusí byť schválený, ak ste sa dostatli do finančných ťažkostí a z toho vyplývajúcich problémov so splácaním. Konsolidácia však nie je vhodná pre každého a nie vždy sa oplatí. Kedy má zmysel požiadať o Lepšiu Splátku?
  1. Ak chcete platiť čo najmenej - v takomto prípade je dôležité aby suma všetkých splátok vrátane poplatkov za nový úver bola nižšia ako suma všetkých splátok vrátane poplatkov, úrokov a nákladov na predčasné splatenie starých (existujúcich úverov)
  2. Ak chcete odľahčiť celkové mesačné zaťaženie Vášho finančného rozpočtu - to v podstate umožňujú všetky konsolidačné úvery predĺžením lehoty splatnosti, čím sa výška mesačnej splátky zníži. To však ešte neznamená, že celkovo za pôžičku zaplatíte menej, ako by ste zaplatili na starých úveroch.

Parametre
Názov banky Poštová banka a.s.
Názov produktu Lepšia splátka
Typ konsolidačný úver (na splatenie starých dlhov)
Objem úveru od 3500 - 20 000 €
Doba splatnosti 3-10 rokov
Nutnosť viesť v banke bežný účet nie (pri splácaní z účtu vedeného v Poštovej banke však získate zľavu z poplatku za poskytnutie vo výške 50 %)
Úrok od 7,50 – 32,50 % p.a.
Výška úroku z omeškania 8,75 % p.a.
Poplatky

Spracovateľský poplatok
pri splácaní z účtu vedeného v Poštovej banke: 2 % zo sumy úveru
pri splácaní z iného účtu: 4 % zo sumy úveru
Vedenie a správa úverového účtu 2,50 € / mesačne
Predčasné splatenie
0,5 % zo sumy mimoriadnej splátky (do 1. roka od dátumu konečnej splatnosti)

1 % zo sumy mimoriadnej splátky (ak do konca lehoty splatnosti zostáva viac ako 1 rok)

pre úvery poskytnuté od 1.1.2013 je mimoriadna splátka a predčasné splatenie bez poplatku
Zmena zmluvných podmienok na žiadosť klienta odklad splátok: 0 €
iné zmeny: 33,19 €
Porušenie zmluvných podmienok
331,94 € alebo zvýšenie
úrokovej sadzby o 15 %
1. upomienka 9,96 €
2. upomienka 24,90 €

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

A aký je Váš názor? Podeľte sa o Vaše skúsenosti v diskusii...

Páčil sa Vám tento článok? Prosím zdieľajte