Šikovná rezerva Poštová banka

Šikovná rezerva je úver Poštovej banky, ktorý sa poskytuje prostredníctvom obchodných miest Slovenskej pošty. Jedná sa o úver na menšie sumy, vo výške 400 €, so splatnosťou 11 mesiacov a s mesačnou splátkou vo výške 43 €. O koľko úver preplatíte? To je jednoduchá matematika, nakoľko je len jedna výška mesačnej splátky a len 1 splatnosť - 11 mesiacov x 43 je 473 €, to znamená že pôžičku preplatíte o 73 €. Plus k tomu treba pripočítať poplatok za poskytnutie pôžičky vo výške 8,30 €.

Produkt s výstižným názvom - Šikovná rezerva môže získať aj neklient banky bez zbytočných potvrdení a dokladovania. Poštovej banke sa vďake Šikovnej rezerve podarilo „zaplátať“ dieru na trhu, nakoľko nebolo veľmi zvykom, že by slovenské bankové domy poskytovali úvery na tak nízke sumy. Od uvedenia produktu na trh sa však veľa zmenilo a finančné inštitúcie z bankového prostredia, najmä novo vzniknuté poskytujú pôžičky aj v menšom objeme. (napríklad Raiffeisen Bank od 200 €, ZUNO od 500 € vyššie). Jedno sa však nezmenilo a tým je veľká konkurenčná výhoda Poštovej banky vďaka dostupnosti obchodných miest - pôšt, ktoré sú strategicky rozmiestnené po všetkých regiónoch Slovenska a ktoré má takmer každá obec. Vďaka tejto rozsiahlej siete je Šikovná rezerva dostupná každému. Využívajú ju najmä ľudia, ktorí neholdujú moderným technológiám a ktorí si nevedia vybaviť pôžičku online.

Ako požiadať o Šikovnú rezervu?

 
Na vybavenie žiadosti stačí navštíviť najbližšiu pobočku pošty - vyžiadať si a vyplniť jednoduchú žiadosť, ktorú vložíte do obálky a vhodíte ju do poštovej schránky. Známku kupovať nemusíte, nakoľko poštovné hradí banka. O niekoľko dní by ste mali dostať zmluvu s výplatným dokladom, na základe ktorého dostanete vyplatené peniaze v hotovosti na pobočke pošty. Poskytuje sa zamestnaným osobám vo veku od 18-70 rokov. Na vybavenie žiadosti nebudete potrebovať žiadne doklady, iba pri výplate hotovosti majte poruke občiansky preukaz a výplatný doklad.

Výhodou tohto produktu je jednoduché získanie pôžičky na menšiu sumu bez zbytočnej administratívy a dokladovania. Nevýhodou je čerpanie a splácanie v hotovosti, to znamená, že budete musieť každý mesiac chodiť osobne na pobočku pošty, aby ste uhradili mesačnú splátku v hotovosti, čo môže pre niekoho znamenať zbytočnú stratu času, keď konkurenčné finančné inštitúcie ponúkajú možnosť bezhotovostného splácania prevodom na účet.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

A aký je Váš názor? Podeľte sa o Vaše skúsenosti v diskusii...

Páčil sa Vám tento článok? Prosím zdieľajte