otp SPORIACI účet pre deti

V ponuke sporiacich produktov OTP banky sa nachádza aj jeden výlučne určený pre deti od narodenia do 17 rokov - otp SPORIACI účet pre deti. Zriadenie a vedenie účtu je bezplatné, pričom účet umoňuje pravidelné ale aj nepravidelné sporenie s konkurenčnou úrokovou sadzbou. Pri dovŕšení 18. roku veku dieťaťa sa produkt automaticky konvertuje na klasický otp SPORIACI účet. Pre jedno dieťa je možné otvoriť len jeden sporiaci účet. Banka si stanovila povinný minimálny vklad pri založení 10 €, a táto suma je rovnako aj povinným minimálnym zostatkom. Peniaze uložené na sporiacom účte pre deti sú úročené pohyblivou úrokovou sadzbou, pričom pripisovanie úrokov k istine sa uskutočňuje vždy v ročnej frekvencii vo výročný deň zriadenia sporiaceho účtu pre deti. Výška zhodnotenia bude závisieť od objemu finančných prostriedkov na účte a to nasledovne:



vklad v EUR
kreditná úroková sadzba
0,00 – 2 999,99 €
0,80 % p.a.
3 000 – 9 999,99 €
0,90 % p.a.
10 000 – 14 999,99 €
1,00 % p.a.
od 15 000 € vyššie
1,10 % p.a.

 
Peniaze zo sporenia sú k dispozícii na predčasný výber kedykoľvek. Výber finančných prostriedkov bez poplatku je možné uskutočniť počas takzvaných poplatkových prázdnin, ktoré trvajú 7 kalendárnych dní a ktoré začínajú plynúť rok po dni zriadenia otp sporiaceho účtu pre deti a ktoré sa opakujú v ročnej frekvencii. Počas tohto obdobia poplatkových prázdnin je možné vybrať úspory bez percentuálneho poplatku za výber (v inom období sa za výber platí poplatok podľa aktuálneho cenníka), a bez poplatku za prevod.

Vklady aj výbery je možné teda uskutočňovať kedykoľvek. Výpisy z účtov dostanete vo výročný deň zriadenia účtu bezplatne, a to v ročnej frekvencii.
 
Nevýhodou je, že k tomuto produktu OTP banka neposkytuje platobnú kartu, taktiež nie je možné realizovať bezhotovostné prevody v prospech účtov vedených v ostatných bankách.
Parametre
Názov poskytovateľa OTP banka Slovensko a.s.
Názov produktu otp SPORIACI účet pre deti
Typ účtu sporiaci, určený pre deti
Minimálny vklad 10,00 €
Minimálny zostatok 10,00 €
Úroková sadzba od 0,80 -1,10% p.a.
Frekvencia pripisovania úrokov ročne
Poplatky

Poplatok za zriadenie 0,00 €
Poplatok za vedenie 0,00 €
Poplatok za predčasný výber počas poplatkových prázdnin: 0 €
v inom období: 0,3%, min. 0,66 € z vyberanej sumy
Poplatok za zrušenie počas poplatkových prázdnin: 6,64 €
v inom období: 6,64 € + 0,3%, min. 0,66 € zo zostatku rušeného otp SPORIACEHO účtu pre deti
Vyhotovenie výpisu jeden krát ročne (pri výročí zriadenia účtu) 0,00 €
Vyhotovenie výpisu mimo zmluvne dohodnutej frekvencie 1,00 €

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

A aký je Váš názor? Podeľte sa o Vaše skúsenosti v diskusii...

Páčil sa Vám tento článok? Prosím zdieľajte