Pôžička na auto Cetelem

Spoločnosť Cetelem je na Slovensku známa ako poskytovateľ úverových produktov so zameraním na online pôžičky. Táto firma na slovenskom trhu podniká od roku 2000 a za tú dobu si stihla vybudovať povesť serióznej nebankovej spoločnosti. Aj keď ľudia nebankovkám z dôvodu neprehľadných zmlúv a vysokých úrokov príliš nedôverujú, dá sa povedať, že Cetelem je v tomto smere pozitívnou výnimkou - zmluvy sú prehľadné a úrokové sadzby sú v tejto oblasti jedny z najlepších. Svedčí o tom aj skutočnosť, že za 12 rokov pôsobenia na Slovensku sa Cetelemu podarilo uzatvoriť viac ako jeden milión úverových zmlúv. V prípade, že z nejakého dôvodu, nemôžete uzatvoriť úverovú zmluvu v klasickej banke, mohol by byť pre Vás úver z Cetelemu správnou voľbou, nakoľko podmienky sú iné ako v prípade bankovej inštitúcie, ale na druhej strane sa nejedná o žiadnu úžernícku firmu.
 
V ponuke úverových produktov Cetelemu sa nachádza aj špeciálna pôžička na kúpu nového alebo ojazdeného auta. Prostredníctvom tohto úveru môžete financovať nové alebo ojazdené auto (do 10 rokov veku), motocykel alebo štvorkolku vo výške od 2000 € - 34 000 €. Splátky si môže klient rozložiť na obdobie od 6-84 mesiacov. Pre poskytnutie pôžičky nemusíte mať nasporené vlastné finančné prostriedky, nakoľko Cetelem prefinancuje auto aj bez akontácie. Autoúver získate aj bez ručiteľa či zabezpečenia kupovaným automobilom. (pri výške pôžičky nad 25 000 € môže spoločnosť Cetelem požadovať ručenie ručiteľom)

Úroková sadzba sa pohybuje od 8,39 % vyššie, maximálna výška úroku však nepresiahne hranicu 13,19 %. Výška úrokovej sadzby bude závisieť od objemu úveru, od zvolenej lehoty splatnosti, prebiehajúcej akcie a samozrejme aj od bonity klienta. Sadzby sú porovnateľné s bankovými úvermi. Napríklad VÚB banka poskytuje Flexipôžičku na auto s úrokom od 8,90 % vyššie. OTP banka so svojím OTP auto úverom ponúka priaznivejšie podmienky - poskytuje fixnú úrokovú sadzbu vo výške 7,90 % pre všetkých záujemcov spĺňajúcich podmienky pre poskytnutie.

Výhodou pôžičky na auto z Cetelemu je skutočnosť, že ju získate bez poplatku za poskytnutie, bez poplatku za správu a vedenie úverového účtu a v neposlednom rade Vás určite poteší fakt, že pôžičku môžete kedykoľvek predčasne splatiť bez poplatku.

Podmienky
Online žiadosť (na stránke www.cetelem.sk) o pôžičku si môžu podať fyzické osoby - občania SR s trvalým pobytom na Slovensku vo veku od 18-65 rokov (pričom maximálny vek pri splatnosti je 70 rokov, to znamená, že ak máte momentálne 65 rokov, splácať môžete maximálne 5 rokov). Podmienkou je preukázanie pravidelného a trvalého príjmu zo závislej alebo z podnikateľskej činnosti alebo z dôchodku.

Potrebné doklady:
Na vybavenie žiadosti budete potrebovať nasledovné doklady:
  • kópiu občianskeho preukazu z oboch strán
  • zdokladovanie príjmu
    a) ak poberáte mzdu na účet: výpisy z bežného účtu za posledné dva mesiace + potvrdenie o výške príjmu od zamestnávateľa
    b) ak dostávate mzdu v hotovosti: výplatné pásky za posledné dva mesiace + výpisy z bežného účtu za posledné dva mesiace + potvrdenie o výške príjmu od zamestnávateľa (na predpísanom tlačive Cetelemu)
    c) ak ste dôchodca: kópia aktuálneho výmeru dôchodku + výpisy z bežného účtu za posledné 2 mesiace
    d) ak ste podnikateľ alebo SZČO: kópia daňového priznania za posledný rok (spolu so všetkými prílohami) + potvrdenie o podaní daňového priznania potvrdené príslušným daňovým úradom + výpisy z podnikateľského účtu za posledných 6 mesiacov + výpisy z ežného účtu za posledné 2 mesiace. V prípade že je žiadateľom konateľ alebo majiteľ spoločnosti s.r.o., ktorý má príjem zo zamestnania alebo zo zisku: ročné zúčtovanie preddavkov na daň alebo daňové priznanie typu A + kópiu daňového priznania právnickej osoby za firmu + výpisy z firemného účtu za posledné dva mesiace a kópiu zápisnice z valného zhromaždenia, ktorá musí byť overená notárom.
Parametre
Názov poskytovateľa Cetelem Slovensko, a.s.
Názov Pôžička na nové alebo ojazdené auto
Typ úveru účelový spotrebný úver
Minimálny objem úveru 2 000,00 €
Maximálny objem úveru 34 000,00 €
Splatnosť 6-84 mesiacov.
Akontácia nepožaduje sa
Zabezpečenie štandardne bez zabezpečenia
Poznámka: pri úveroch s objemom nad 25 000 € môže byť požadované zabezpečenie ručiteľom
Úroková sadzba od 8,39 % p.a.
Úrok z omeškania 8,75 % p.a.
Poplatky

Poplatok za poskytnutie úveru 0,00 €
Mesačný poplatok za vedenie úverového účtu 0,00 €
Predčasné splatenie 0,00 €
Poplatok za odklad splátok 4 % z výšky odloženej sumy
Vrátanie preplatku 3,32 €
Vyhodnotenie nesprávne označenej platby 3,50 €
Poplatok za vyhotovenie dokladu súvisiaceho a úverom na základe žiadosti klienta 3,32 €

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

A aký je Váš názor? Podeľte sa o Vaše skúsenosti v diskusii...

Páčil sa Vám tento článok? Prosím zdieľajte