Sporiaci účet eMAX mBank

Sporiaci účet eMAX poskytuje mBank bez viazanosti, s neobmedzeným počtom prevodov na účte bez poplatkov a bez minimálnych zostatkov na účte. Za vedenie a zriadenie sporiaceho účtu sa neúčtujú žiadne poplatky, taktiež zrušenie je zdarma. mBank garantuje úrok vo výške 0,8 % p.a., bez ohľadu na minimálny zostatok, pričom úroky sú pripisované mesačne. Ak si prajete prepočítať, koľko na sporiacom účte zarobíte, môžete použiť šikovnú kalkulačku dostupnú na tejto adrese: www.mbank.sk/individualni/emax/kalkulacka.html
Ku každému sporiacemu účtu sa poskytuje aj debetná platobná karta VISA. Táto debetná platobná karta je vhodná najmä na bezhotovostné platby u obchodníkov a na nákupy prostredníctvom internetu. Sporiaci účet eMAX sa poskytuje výlučne k bežnému účtu vedenému v mBank - takzvanému mKontu - (mkonto získate bez poplatku za zriadenie a vedenie, zdarma odchádzajúce a prichádzajúce platby, jeden hotovostný výber z bankomatu zdarma, neobmedzený počet platieb kartou a prístup na internet banking). K bežnému účtu mKONTO je možné používať až 4 eMAX účty, pričom každý si môžete nazvať podľa toho na čo sporíte - napríklad dovolenka, kuchynská linka, či Finančná rezerva. Na každom zo sporiacich účtov sa budú vložené finančné prostriedky úročiť sadzbou 0,9 % p.a. Peniaze na eMax účet môžete vkladať v hotovosti, ale ideálne sú bezhotovostné prevody, buď priamo z mKonta alebo z ktoréhokoľvek účtu vedeného v inej banke. Pre maximálne zhodnotenie finančných prostriedkov je vhodné si zriadiť automatické prevody peňazí na účet eMAX trvalým príkazom na úhradu zo svojho účtu mKONTO alebo aj z ktoréhokoľvek iného účtu.

Prevod finančných prostredkov z eMAX na bežný účet
Táto transakcia je obmedzená, najmä z bezpečnostných dôvodov je potrebné zadať preddefinovaných príjemcov. Pre jeden sporiaci účet je možné vytvoriť len jedného preddefinovaného príjemcu prostredníctvom internet bankingu, kde je možné zrealizovať aj prevod.

Parametre
 
Názov banky mBank
Názov produktu Sporiaci účet eMAX
Typ účtu sporiaci bez viazanosti
Minimálny vklad bez minimálneho vkladu a minimálneho zostatku
Úroková sadzba 0,8 % p.a.
Povinnosť viesť v banke bežný účet áno
Poplatok za zriadenie 0,00 €
Poplatok za vedenie 0 € / mesačne
Zrušenie 0,00 €
Ostatné poplatky internet banking mlinka
Domáci platobný styk
Zadanie, zmena a zrušenie preddefinovaného príjemcu /platby 0,00 € 0,70 €
Vykonanie preddefinovanej vnútrobankovej platby 0,00 € 0,00 €
Vykonanie preddefinovanej medzibankovej platby 0,00 € 0,00 €
Pripísanie prijatej platby 0,00 € 0,00 €
Výpisy a potvrdenia odoslané elektronicky odoslané poštou
Mesačný výpis zo sporiaceho účtu 0,00 € 1,16 €
Informácia o zostatku na účte odoslaná na konci roka 0,00 € 1,16 €
Odoslanie výpisu z účtu na klientovu žiadosť 0,50 € 3,32 €
Sankcie
SMS upomienka za nepovolené prečerpanie 1,00 €
Upomienka za nepovolené prečerpanie účtu telefonická 3,32 €
Listová upomienka o nepovolenom prečerpaní 23,24 €

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

A aký je Váš názor? Podeľte sa o Vaše skúsenosti v diskusii...

Páčil sa Vám tento článok? Prosím zdieľajte