Flexipôžička na vyplatenie úverov

VÚB banka láka záujemcov o vyplatenie existujúcich záväzkov na úrokové zvýhodnenie až o 2 %. Refinančný úver poskytuje prostredníctvom nového produktu - Flexipôžičky na vyplatenie úverov. Okrem toho, že získate úrokovú sadzbu nižšiu až o 2 %, Flexipôžičku vybavíte bez poplatku za poskytnutie a bez poplatku za vedenie úverového účtu.
VÚB banka poskytne na vyplatenie existujúcich úverov sumu od 490 do 25 000 €, pričom splácať môžete až 10 rokov. Vďaka nižšej úrokovej sadzbe až o 2 % a dlhej lehote splatnosti si môžete výrazne znížiť svoje úverové zaťaženie a ušetriť tak stovky eur. V priemere banka požičiava na vyplatenie dlhov sumu 7500 € so splatnosťou 8 rokov. Priemerný klient tak môže refinancovaním ušetriť počas celej lehoty splatnosti niečo cez 1200 €. Prostredníctvom Flexipôžičky je možné vyplatiť rôzne druhy úverových produktov, začínajúc spotrebnými a splátkovými úvermi, cez povolené prečerpania a kreditné karty končiac leasingom. Výhodou je, že klient môže takýmto spôsobom vyplatiť neobmedzené množstvo existujúcich záväzkov voči iným finančným inštitúciám. Ostatné banky si spravidla stanovujú maximálny počet pôžičiek, ktoré je možné refinancovaním vyplatiť - vo VÚB banke sa však s takýmito obmedzeniami nestretnete.
 
Výhody zlúčenia viacerých pôžičiek do jednej sú zrejmé - namiesto niekoľkých splátok v rôzne dni získate len jednu splátku s jedným dňom splatnosti. Okrem toho, že budete mať lepší prehľad o tom, kam „putujú“ Vaše peniaze, ušetríte aj na poplatkoch za správu a vedenie viacerých úverových účtoch. Ak splácate povedzme 5 pôžičiek s priemerným mesačným poplatkom 3,50 € mesačne len na tejto „položke“ ušetríte 17,5 € (VÚB banka si neúčtuje žiaden poplatok za vedenie úverového účtu). Okrem vyššie uvedeného je možné dosiahnuť aj výrazné zníženie mesačnej splátky a to nasledovnými spôsobmi:

1. predĺžením lehoty splatnosti - pri tejto možnosti však nie je celkom isté, či celkovo refinancovaním ušetríte - skôr naopak. Predĺžením lehoty splatnosti budete viac pôžičku preplácať na úrokoch
2. znížením úrokovej sadzby pri nezmenenej lehote splatnosti - to je ideálny stav, ktorý by ste sa mali snažiť docieliť.
 
Parametre produktu
Názov banky
VÚB banka
Názov produktu
Flexipôžička na vyplatenie úverov
Rozsah poskytovaného úveru
490,00 - 25 000 €
Typ produktu
spotrebný úver
Možnosť použitia finančných prostriedkov
na vyplatenie existujúcich záväzkov voči iným finančným inštitúciám nachádzajúcich sa na území SR + možnosť čerpať časť úveru (max. 30 %) neúčelovo
Splatnosť
1-10 rokov
Úroková sadzba (orientačná)
10,90 % p.a.
Úroková sadzba pri omeškaní
5,00%
Poplatky
Poskytnutie úveru
0,00 €
Mesačný poplatok za vedenie úverového účtu
0,00 € / mesiac
Poplatok za zmenu zmluvy na návrh klienta
40,00 €
Splátka úveru v hotovosti na pobočke banky
2,50 €
Mimoriadna splátka / predčasné splatenie Flexipôžičky
pre Flexipôžičky poskytnuté od 11.6.2010 - 1.1.2013 : 0,5 -1 % z predčasne splatenej istiny
pre zmluvy uzatvorené od 1.1.2013: 3 % z predčasne splatenej istiny

v posledných 12 mesiacoch pred koncom splatnosti je možné úver predčasne splatiť bez sankcie v objeme do 10 000 € (vrátane)
Upomienky
1. upomienka: 10,00 €
2. upomienka: 40 €


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

A aký je Váš názor? Podeľte sa o Vaše skúsenosti v diskusii...

Páčil sa Vám tento článok? Prosím zdieľajte