Poštová banka

Poštová banka síce nepatrí do top trojky bánk, zato sa však môže pochváliť stabilným miestom na trhu a rýchlym rastom v pomyselnom bankovom rebríčku. Vďaka dynamickému rastu je označovaná za tigra slovenského bankového trhu. V posledných rokoch vykazuje rast v kľúčových obchodných ukazovateľoch. Výborné výsledky má najmä v poskytovaní úverov obyvateľom ale aj komerčných úverov. Najviac sa na raste podieľajú spotrebné úvery, najmä Dostupná pôžička, ktorá je aj vďaka rozsiahlej reklamnej kampani ich najúspešnejším úverovým produktom.

Veľký úspech má banka aj s tradične silnými vkladovými produktami. Obľúbené sú najmä termínované vklady s dlhšou viazanosťou a Neviazaný termínovaný vklad s atraktívnou úrokovou sadzbou 2,5 % ročne, ktorý v poslednom ročníku prestížnej súťaže Zlatá minca vyhral prvé miesto. Poštová banka za svoj rast nepochybne vďačí aj strategickému partnerstvu so Slovenskou poštou, vďaka čomu je bližšie k svojim klientom.


Prostredníctvom Slovenskej pošty ponúka dokonca aj jeden svoj úverový produkt - Šikovnú rezervu, čo je vlastne pôžička na malú sumu (maximálne 400 € so splatnosťou 11 mesiacov) s vyplatením a splácaním v hotovosti. Nebyť tohto partnerstva, banka by si sotva mohla dovoliť predstaviť produkt ako Šikovná rezerva, ktorý je jedinečný na slovenskom trhu.


Poštová banka však neposkytuje len tradičné bankové produkty, ale prostredníctvom svojich dcérskych spoločností dokáže uspokojiť dopyt aj po ostatných finančných produktoch. Medzi dcérske spoločnosti PB patria Prvá penzijná správcovská spoločnosť Poštovej banky, Dôchodková správcovská spoločnosť Poštovej banky, Poisťovňa PB, a nadácia PB.

Základné informácie

Názov banky
Poštová banka a.s.
Adresa
Dvořákovo nábrežie 4, 811 02 Bratislava
Charakateristika
  • univerzálna banka so sídlom v Slovenskej republike
  • člen Slovenskej bankovej asociácie
Telefón
02/ 5960 3111
Info linka / klientské centrum
pondelok - piatok: od 7:00 do 19:00 hod.
sobota: od 8:00 do 13:00 hod.
0850111666
Blokácia platobnej karty (non stop linka)
02/ 6828 5777
Web stránka
http://www.postovabanka.sk
Email
info@pabk.sk
Poštová banka internet banking
https://ibpb.pabk.sk
Kód banky
6500
Označenie - znakový kód
PABK
SWIFT kód
POBNSKBA
Akcionári
ISTROKAPITAL SE: podiel na základnom imaní banky 92,509%
J&T Finance, a.s.: podiel na základnom imaní banky 5,646%


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

A aký je Váš názor? Podeľte sa o Vaše skúsenosti v diskusii...

Páčil sa Vám tento článok? Prosím zdieľajte