MasterCard Tatra banka

MasterCard je jednou z ponuky debetných kariet Tatra banky, ktorú môžete získať k balíku služieb Tatra Personal alebo aj k inému bežnému účtu vedenému v domácej mene. Balík Tatra Personal sa oplatí, ak potrebujete mať v cene účtu aj niekoľko bežných bankových transakcií - výbery z bankomatov, trvalé príkazy a inkasá a sms notifikáciu o zrealizovaných transakciách. Cena balíka Tatra Personal je mesačne 5 €, ale za istých podmienok ho môžete získať so zľavou. Bežný účet bez balíka služieb získate s nižším mesačným poplatkom, no budete doplácať za výbery hotovosti a iné bankové transakcie, v konečnom dôsledku Vás môže vedenie účtu bez balíka služieb vyjsť drahšie.


Tatra banka poskytuje debetnú kartu Mastercard s maximálnym denným limitom od 300 do 2000 €, podľa preferencií klienta, pričom v hotovosti je možné za deň vybrať celý denný limit.


Poplatok za vydanie karty MasterCard je mesačne 2 € (ročne 24 €). Rovnaký poplatok sa platí aj pri vydaní ďalšej - dodatkovej karty. Ak už vlastníte jednu platobnú kartu VISA, bolo by vhodné mať v peňaženke aj MasterCard, najmä ak často cestujete do zahraničia. Týmto spôsobom sa môžete vyhnúť prípadnej neakceptácii jednej z kariet.


Podobne ako všetky karty Tatra banky, aj táto je vybavená najmodernejšou bezkontaktnou technológiou MasterCard Paypass, ktorá Vám umožní zaplatiť za nákup do 20 € rýchlejšie a pohodlnejšie. Výhoda bezkontaktných platieb spočíva v tom, že kartu pri platení nemusíte púšťať z ruky, stačí ak sa ňou priblížite k špeciálnemu platobnému terminálu. Pri platbe netreba zadávať PIN kód, vďaka čomu sa čas potrebný na spracovanie platobnej operácie skráti v priemere až sedemnásobne. Výhodou je tiež že nemusíte pri platbe hľadať drobné a čakať na výdavok. Vzhľadom k tomu, že bezkontaktné karty postupne zavádzajú všetky banky, zvyšuje sa aj počet miest, kde je možné takýmto moderným spôsobom platiť. V budúcnosti sa dá očakávať, že výrazne skrátia čas čakania na miestach, kde sa platia najmä nižšie sumy - v stánkoch rýchleho občerstvenia, v kinách na parkoviskách a podobne. Z bezpečnostných dôvodov je možné bezkontaktne zaplatiť maximálne 3 nákupy za sebou v hodnote najviac 60 €, potom je možné platiť už len so zadaním PIN kódu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

A aký je Váš názor? Podeľte sa o Vaše skúsenosti v diskusii...

Páčil sa Vám tento článok? Prosím zdieľajte