Rýchle pôžičky

Spoločnosti z bankového a mimobankového prostredia ponúkajú rýchle pôžičky, po ktorých je veľký dopyt zo strany spotrebiteľov. Nie je sa ani veľmi čomu čudovať. Pre človeka vo finančnej tiesni je najdôležitejšie získať potrebnú finančnú hotovosť čo najskôr. Spoločnosti poskytujúce pôžičky sa tejto potrebe veľmi flexibilne prispôsobili a začali poskytovať rýchle pôžičky, pri ktorých môže mať žiadateľ peniaze k dispozícii v priebehu niekoľkých dní a pri istých typoch ako sú napríklad sms pôžičky na malé sumy ešte aj v ten istý deň. Za službu, kedy si môžete peniaze z bankomatu vybrať o niekoľko hodín, si najmä nebankové spoločnosti nechajú aj poriadne zaplatiť. Okamžité získanie úveru je v nebankových spoločnostiach možné aj z dôvodu neustáleho zjednodušovania procesu vybavenia žiadosti. Niektoré nebankovky síce požadujú, aby ste v žiadosti uviedli výšku príjmu, ale nevyžadujú potvrdenie o výške príjmu, nakoľko si Váš príjem overia telefonicky priamo u Vášho zamestnávateľa. Na získanie takejto pôžičky stačí vyplnenie online formulára s osobnými údajmi, údajmi o zamestnávateľovi, výškou požadovanej sumy a dobou splatnosti. Po overení informácií, ktoré žiadateľ zadal v online žiadosti veriteľ buď úver schváli alebo zamietne. V prípade schválenia je žiadateľovi poštou poslaná zmluva, ktorú podpíše a s prípadnými požadovanými dokumentami zašle na adresu veriteľa. Následne veriteľ zašle pôžičku v požadovanej hodnote na účet klienta.
 

Ktoré nebankové spoločnosti poskytujú pôžičky expresne rýchle?

Aj keď všetky subjekty z nebankového prostredia ako hlavnú výhodu uvádzajú rýchlosť poskytnutia finančných prostriedkov, skutočnosť je taká, že len niekoľko z nich svoj sľub naozaj dodrží. V nasledovnej tabuľke uvádzame prehľad spoločností, kde sa rýchlej pôžičky naozaj dočkáte:
Názov poskytovateľa
Min. a max. výška pôžičky
Splatnosť
Úrok v % p.a. od
Spracovanie žiadosti do
Peniaze na účte
Pôžičkáreň
100 - 4500 €
2-12 mesiacov
-
v deň podania žiadosti
ak požiadate o úver do 14:00 hod, peniaze budete mať na účte ešte v ten istý deň
Cetelem
2000 - 25 000 €
6 -120 mesiacov
8,39-16,89 %
predbežný výsledok posúdenia sa dozviete okamžite po vyplnení žiadosti
do 3 pracovných dní. Záleží však na klientovi ako rýchlo pošle podpísanú zmluvu na adresu Cetelemu
Home Credit
300 - 4 300 €
24-84 mesiacov
14-28 %
v ten istý pracovný deň
do 4-5 pracovných dní. Záleží aj od klienta ako rýchle pošle zmluvu a požadované dokumenty na adresu Home Credit
Provident
140 - 2300 €
45,60 alebo 100 týždňov
20 % p.a.
nasledovný pracovný deň
po osobnom stretnutí s obchodným zástupcom, ktoré sa uskutoční spravidla do 2-3 dní odo dňa podania žiadosti

Vo vyššie uvedenom prehľade neuvádzame špecifický typ sms pôžičiek. Pri žiadosti prostredníctvom sms správy si môžete na prvý krát požičať len malú sumu v rádoch desiatok eur. Výhodou však je, že peniaze dostanete na účet ešte v priebehu toho istého dňa, najneskôr nasledovný deň. SMS pôžičky sa tak zaraďuje medzi najrýchlejšie pôžičky.

Nebolo tomu tak dávno, kedy rýchle pôžičky boli doménou hlavne nebankových spoločností. Treba však povedať, že rastúcemu dopytu po rýchlych úveroch sa veľmi dobre prispôsobili aj slovenské banky. Napríklad taká OTB banka má v ponuke úverových produktov otp EXPRES úver, ktorý sa vyznačuje veľmi rýchlym schválením - aj na počkanie. Poskytuje sa v rozsahu od 400 -20 000 € a splátky si môže klient rozložiť na obdobie až 7 rokov. Pre expresne rýchle schválenie žiadosti navštívte pobočku OTP banky, pričom budete potrebovať iba občiansky preukaz. Ak banke dáte súhlas na overenie výšky Vášho príjmu v Sociálnej poisťovni, nebudete potrebovať ani potvrdenie o výške príjmu od zamestnávateľa. Úroková sadzba sa pohybuje od 8,90 % ročne. Ak budete spĺňať všetky podmienky, z banky môžete odísť s vybaveným úverom. Za OTP bankou v ničom nezaostáva ani VÚB banka, najmä čo sa týka rýchlosti spracovania žiadosti a poslania finančných prostriedkov na účet klienta. Ak by ste si chceli vo VÚB banke vybaviť flexipôžičku na čokoľvek, môžete sa tešiť na peniaze už do 24 hodín od podania žiadosti.
Ako je možné vidieť z predchádzajúceho textu, ponuka rýchlych pôžičiek na slovenskom trhu je skutočne bohatá. Je už len na rozhodnutí každého človeka, ktorého poskytovateľa si vyberie. Rýchlosť poskytnutia úveru je pre človeka vo finančnej núdzi istotne dôležitým faktorom, no nemal by byť najdôležitejší. Aby sa Vám nestalo,že uprednostníte spoločnosť, ktorá poskytne peniaze expresne rýchle, ale úver preplatíte niekoľkonásobne. Pri výbere poskytovateľa by ste preto mali brať do úvahy najmä úrokovú sadzbu, ročnú percentuálnu mieru nákladov, podmienky poskytnutia (zaujímajte sa o možnosť predčasného splatenia, sankcie v prípade omeškania a pod.) a v neposlednom rade aj dobré meno poskytovateľa.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

A aký je Váš názor? Podeľte sa o Vaše skúsenosti v diskusii...

Páčil sa Vám tento článok? Prosím zdieľajte