Autokarta

Autokarta je medzinárodná kreditná karta typu MasterCard so širokou akceptáciou doma aj v zahraničí. Vydáva ju spoločnosť Consumer Finance Holding - leader v oblasti nebankového spotrebiteľského financovania prostredníctvom svojej obchodnej divízie Slovenské kreditné karty. Autokarta sa poskytuje s veľmi štedrým úverovým limitom od 300 do 5100 €, ktorého výška sa schvaľuje individuálne na základe aktuálnych príjmov žiadateľa. Úverový limit je možné vyčerpať bezhotovostne aj jednorázovo, denný limit pre výbery hotovosti z bankomatov je maximálne do jednej tretiny schváleného úverového rámca.

Výhodou tejto kreditnej karty je dlhé bezúročné obdobie, až 45 dní, počas ktorého môžete čerpať finančné prostriedky bez úroku. Dlžnú sumu na kreditnej karte je možné splácať podľa individuálnych finančných možností klienta, je však potrebné rešpektovať minimálnu mesačnú splátku vo výške 1/30 zo schváleného úverového rámca. To znamená, že ak dostanete kartu s úverovým rámcom povedzme 900 €, v danom mesiaci vyčerpáte 400 €, minimálne musíte splatiť mesačne sumu 30 €. Odporúčame však splatiť celú dlžnú sumu, nakoľko čím dlhšie budete splatenie odkladať, tým viac zaplatíte na úrokoch. Po skončení 45 dňového bezúročného obdobia sa bude dlžná suma úročiť sadzbou 1,98 % p.a. (23,76 % ročne).


Autokarta sa používa ako štandardná kreditná karta, to znamená môžete ňou vyberať hotovosť z bankomatov, môžete ňou platiť bezhotovostne u obchodníkov, taktiež môžete peniaze z karty vybrať a previesť ich na ktorýkoľvek bežný účet v slovenskej banke. Okrem týchto štandardných funkcií však Autokarta poskytuje aj niekoľko bonusov navyše za aktívne používanie:

  1. z každej platby na ktorejkoľvek čerpacej stanici na Slovensku a v zahraničí získate 3 % späť
  2. 1 % bonus získate zo všetkých ostatných bezhotovostných platieb uskutočnených autokartou v kamenných predajniach alebo na internete

Ak napríklad mesačne kartou zaplatíte za pohonné hmoty 200 € a v bežných obchodoch za nákup potravín 100, mesačne Vám autokarta vráti späť 7 €.


Čím viac teda kartu používate, tým viac získate späť. Autokartu ocenia najmä tí, ktorí často cestujú autom, nakoľko úspora na pohonných hmotách je skutočne výrazná - každý liter benzínu budete mať o 3 % lacnejší. Bonus však nie je odpočítaný okamžite pri nákupe, ale je pripísaný na kartový účet klienta formou cash backu vždy v 25. deň nasledovného mesiaca. Celkovú výšku pripísaného bonusu sa klient dozvie z mesačného výpisu. Maximálna hodnota bonusu, ktorú môže klient ročne získať je obmedzená sumou 200 €.


Parametre


Názov vydavateľa
Consumer Finance Holding (divízia Slovenské kreditné karty)
Názov produktu
AUTOKARTA
Druh
medzinárodná kreditná karta
Typ karty
MasterCard
Úverový rámec
300,00 - 5100
Limit pre bezhotovostné platby
do výšky celkového úverového rámca
Denný limit pre výbery v hotovosti
jedna tretina celkového úverového rámca
Bezúročné obdobie
45 dní
Úroková sadzba
23,76 % p.a.
Minimálna mesačná splátka
1/30 z úverového limitu
Podmienky pre vydanie karty
dospelá fyzická osoba, trvalý pobyt na Slovensku, úverový limit sa prideľuje na základe výšky mesačného príjmu žiadateľa
Bonusy / vernostný program
áno, 3 % cash back pri platbe za pohonné hmoty na ktorejkoľvek čerpacej stanici na Slovensku a v zahraničí
1 % cash back z ostatných bezhotovostných nákupov. Maximálna výška bonusu, ktorý môže byť pripísaný na kartový účet klienta je 200 €
Cenník
Vydanie a aktivácia AUTOKARTY
0,00 €
Ročný poplatok
0,00 €
Správa kartového účtu
0,65 €
Výber z bankomatu v SR a krajinách eurozóny
1,63 €
Bezhotovostný prevod
0,66 €

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

A aký je Váš názor? Podeľte sa o Vaše skúsenosti v diskusii...

Páčil sa Vám tento článok? Prosím zdieľajte