Prima banka ponúka prenos hypotéky s úrokom 3,4 % p.a pre každého

Jarné akcie hypoték sú v plnom prúde a banky sa snažia zvýhodnenými úrokovými sadzbami a odpúšťaním poplatkov osloviť nielen klientov, ktorí uvažujú o hypotekárnom úvere, ale aj tých, ktorí už hypoúver splácajú v inej banke. Aj Prima banka si uvedomuje, že čoraz viac klientov sa zaujíma o možnosť zníženia mesačných splátok refinancovaním hypotéky. V práve prebiehajúcej akcii sa preto Prima banka snaží o maximálne zjednodušenie prenosu hypotéky. Hypotekárny úver si tak teraz môžete preniesť bez nového znaleckého posudku a bez dokladovania príjmu. Okrem vyplnenej žiadosti o refinancovanie stačí klientovi pôvodná úverový a záložná zmluva a starý znalecký posudok. Banka okrem toho teraz ponúka úrokovú sadzbu vo výške 3,4 % pre každého bez ohľadu na výšku príjmu či vek záujemcu alebo pôvodný účel. Podmienkou pre získanie atraktívnej úrokovej sadzby je fixácia úroku na 3 roky a financovanie do 80 % z hodnoty založenej nehnuteľnosti. Prenos hypotéky je však možný iba vtedy, ak ste pôvodný úver riadne splácali, teda ak ste sa počas splácania nedostali do výrazného omeškania. Napriek tomu, že refinancovaním sa dajú ušetriť mesačne desiatky až stovky eur, množstvo klientov stále odrádza komplikovaný proces, množstvo administratívy a skutočnosť, že aj tak nedostanú reklamovaný úrok. Prima banke sa proces prenosu hypotéky podarilo zjednodušiť natoľko, že už pri prvej návšteve banky po predložení všetkých potrebných dokladov (teda pôvodná úverová a záložná zmluva a znalecký posudok) môžete dostať novú zmluvu s garantovaným úrokom 3,4 % ročne aj na počkanie.


Zvýhodnený úrok vo výške 3,4 % získajú aj záujemcovia o novú hypotéku, za rovnakých podmienok - teda trojročná fixácia a LTV (pomer úveru k hodnote založenej nehnuteľnosti) maximálne 80 %.

Ešte výhodnejšie si môžu nové bývanie zabezpečiť mladí ľudia vo veku do 35 rokov, ktorí spĺňajú podmienky pre poskytnutie štátneho príspevku pre mladých - tí získajú hypotéku pri trojročnej viazanosti s úrokom iba 0,4 %.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

A aký je Váš názor? Podeľte sa o Vaše skúsenosti v diskusii...

Páčil sa Vám tento článok? Prosím zdieľajte