OTP banka

OTP Banka Slovensko je univerzálnou bankou s úplnou devízovou licenciou. Majoritným vlastníkom akcií je najväčšia maďarská banka OTP Bank Nyrt, ktorá vlastní až 98,94 % podiel akcií a hlasovacích práv. Minoritnými vlastníkmi sú slovenské firmy a drobní akcionári. OTP banka momentálne orientuje svoju stratégiu na retailových klientov a malých a stredných podnikateľov. Je tiež nazývaná ako banka rodinného typu, nakoľko poskytuje bankové produkty klientom rôznych vekových skupín, od tých najmenších, cez mladých ľudí a ľudí v produktívnom veku až po dôchodcov. V poslednom období však cítiť zameranie na perspektívnych mladých klientov, ktorých si chce udržať ponukou inovatívnych produktov.


V základne ponuke OTP banky sa nachádza nasledovný okruh produktov a služieb: bežné účty (takzvané otp KONTO), spotrebné úvery (nezúčelové na čokoľvek, účelové - na kúpu nového auta a na bývanie, kreditné karty a povolené prečerpanie), sporiace a investičné produkty, služby platobného styku domáceho aj medzinárodného a poradenské služby. Jednotlivé služby sú poskytované prostredníctvom siete 65 pobočiek a obchodných miest, ktoré sú strategicky rozložené vo všetkých regiónoch Slovenska.


Vďaka podpore predaja spojenej s marketingovými kampaňmi sa banke darí najmä v oblasti poskytovania retailových úverov a menší nárast zaznamenáva aj v oblasti vkladových produktov.

 

Základné informácie

Názov banky
OTP Banka Slovensko, a.s.
Adresa
Štúrova 5, 813 54 Bratislava
Charakateristika
  • univerzálna banka so sídlom v Slovenskej republike
  • hypotekárna banka
  • člen Slovenskej bankovej asociácie
Telefón
02/5979 1111 (spojovateľka)
Fax
02/ 5296 3484
Info linka / call centrum
0850 111 222
Blokácia platobnej karty
0850 111 222
02 6828 5750
Web stránka
http://www.otpbank.sk/
Email
info@otpbanka.sk
OTP banka internet banking - otpdirect
https://www.otpdirekt.sk/
Kód banky
5200
Označenie - znakový kód
OTPV
SWIFT kód
OTPVSKBX
Akcionári
OTP Bank Nyrt.: 98,94 %
ostatní: 1,06%

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

A aký je Váš názor? Podeľte sa o Vaše skúsenosti v diskusii...

Páčil sa Vám tento článok? Prosím zdieľajte