Povolené prečerpanie Poštová banka

Kontokorentný úver alebo povolené prečerpanie sa nachádza v ponuke každej banky a Poštová banka nie je žiadnou výnimkou. Povolené prečerpanie si môže zradiť každý občan starší ako 18 rokov k účtu Osobný účetPostkonto, Postkonto Senior a Postkonto Junior. Poštová banka umožňuje zriadiť si maximálne jedno povolené prečerpanie na jednu osobu. Túto službu využijete v prípade, že stav na Vašom bežnom účte je nula a vy potrebujete zaplatiť faktúry (za telefón, nájomné a podobne). Presne v takomto prípade sa aktivuje kontokorentný úver, a vy môžete ísť na účte do mínusu - mesačné platby odídu v poriadku a úver sa spláca automaticky s každým vkladom na Postkonto alebo s každou prijatou platbou.
 
V akej výške Vám bude schválené povolené prečerpanie?
Poštová banka poskytuje tento úverový produkt vo výške od 100 €, maximálne však do sumy 2000 €. Výška schváleného úverového limitu sa stanovuje pre každého klienta individuálne, v závislosti od druhu, pravidelnosti a výšky prijatých platieb na účet Postkonto. O zvýšenie alebo zníženie limitu je možné kedykoľvek požiadať a banka si za prehodnotenie neúčtuje žiaden poplatok. Bezplatné je aj zriadenie povolené prečerpania a mesačný poplatok za vedenie úverového účtu vo výške 0,55 € si banka účtuje jedine v prípade, že došlo k čerpaniu finančných prostriedkov. Úroky budete platiť len zo skutočne čerpanej sumy a za dobu skutočného čerpania finančných prostriedkov.
 
Parametre a poplatky
Názov banky Poštová banka a.s.
Názov produktu Povolené prečerpanie
Poskytuje sa ako doplnková služba k účtom Osobný účet Postkonto, Postkonto Junior, Postkonto Senior a pre držiteľov všadeplatíkarty
Minimálny úverový limit 100,00 €
Maximálny úverový limit 2 000,00 €
Čerpanie hotovostne, bezhotovostne a platobnou kartou
Splácanie automatické, prijatými platbami na účet alebo vkladom v hotovosti
Úroková sadzba pre povolené prečerpanie 16,90 – 20,90 % p.a.
Úroková sadzba pre nepovolené prečerpanie 25,90 % p.a.
Poplatky

Zriadenie povoleného prečerpania 0,00 €
Vedenie a správa úveru
0,55 € (účtuje sa len v mesiaci,
v ktorom bol klient v debete )
Zvýšenie / zníženie limitu 0,00 €
Vystavenie oznámenia o vzniku nepovoleného prečerpania 5,00 €

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

A aký je Váš názor? Podeľte sa o Vaše skúsenosti v diskusii...

Páčil sa Vám tento článok? Prosím zdieľajte