Hypotéka z Prima banky bude lacnejšia

Prima Banka sa s účinnosťou od 11. Februára 2013 rozhodla poskytovať hypotekárne úvery s nižšou úrokovou sadzbou. Zníženie úrokovej sadzby sa týka hypoték poskytnutých s troj a päťročnou fixáciou. Prima banka garantuje úrokovú sadzbu vo výške 4,19 % p.a. pre úvery poskytnuté do 80 % hodnoty založenej nehnuteľnosti. Úrok 4,19 % p.a. nie je žiadnym reklamným trikom „od“ ktorého účelom je nachytať nových záujemcov na nízku úrokovú sadzbu, ale banka ho poskytne všetkým záujemcov, bez ohľadu na výšku príjmu , vek alebo iné záväzky žiadateľa. Oproti predchádzajúcim mesiacom tak majú záujemcovia o financovanie vlastného bývania možnosť získať úver až o 0,30 % p.a. lacnejšie. Prima banka upravila aj minimálny úrok pri päťročnej fixácii, ktorý je po novom 4,15 % p.a. Minimálna úroková sadzba pri jednoročnej fixácii zostáva nezmenená vo výške 3,80 % p.a.
Zmena úrokov však nie je jedinou novinkou - Prima banka predĺžila aj obdobie splatnosti až o 10 rokov, takže z pôvodnej 30-ročnej maximálnej splatnosti je teraz až 40 ročná. Vďaka týmto zmenám by mala byť Hypotéka z Prima banky dostupnejšia pre väčší počet klientov - nižšia úroková sadzba a zároveň dlhšia lehota splatnosti umožňuje získať úver na bývanie s nízkymi mesačnými splátkami pre väčší počet žiadateľov.

Základné parametre:
Výška úveru: od 5000 € až do 100 % hodnoty nehnuteľnosti
Splatnosť: 11-40 rokov
Fixácia: 1,3, alebo 5 rokov
Poplatok za poskytnutie: 0,8 % z objemu úveru, min. 200 € (pri splácaní z Osobného účtu v PB získate hypotéku bez poplatku)
Mesačný poplatok za správu a vedenie úverového účtu: 5,99/ mesiac (pri splácaní z Osobného účtu vedeného v Prima banke je mesačný poplatok nižší, iba 2,99 €)

1 komentár:

Anonymný povedal(a)...

Nakoľko som denne masírovaná reklamou Prima banky o skvelej hypotéke za 3,4% mám potrebu verejnosti nejakou formou dať vedieť ako naozaj funguje táto banka. Ak si chcete zobrať hypotéku a hľadáte referencie na jednotlivé banky tak ste sa preklikali správne a čítajte ďalej.
Hypotéku sme si brali od DEXIA banky asi pred 7 rokmi – všetko klapalo s bankou sme boli spokojní. Akonáhle ju však kúpila PENTA začali sa diať veci. Bez vysvetlenia nám zdvojnásobili na hypotéke úrok – išli sme hneď za riaditeľkou pobočky, kde sme nedostali žiadne vysvetlenie – lebo pani nevedela. Písali sme na teda na centrálu – na odpoveď sme čakali mesiac (čím nám vypršala lehota na vyplatenie zostatku úveru). Odpoveď bola veľmi všeobecná niečo v zmysle že sme rizikový klient (nikdy naša splátka nemeškala) a že trh z nehnuteľnosťami sa zhoršuje (ručíme 90tis. nehnuteľnosťou už len 18 tis. úver). Obrátili sme sa na ombudsmana, ktorý nám odpísal, že Prima banka s ním odmieta komunikovať a že sa máme obrátiť na súd. Obrátili sme sa aj na TV, bohužiaľ nakoľko je Prima banka veľký sponzor odmietli... Tak sme počkali rok a prešli sme do Mbank, kde nám dali polovičný úrok. Pri prekladaní úveru sme si niekoľkokrát potvrdili absolútnu neschopnosť pracovníkov na pobočkách a pravdepodobne aj veľmi lacný software. Ako perličku uvediem príklad: keď sme sa pýtali na presný dátum kedy môžeme úver splatiť pani nám povedala, že systém jej ukazuje, že sme hypotéku vyplatili v roku 1978..:-).. O neskutočne dlhých termínoch na všetky dokumenty, ktoré sú potrebné na zmenu a nekompetencii pracovníkov čo sa týka informácii písať nebudem, bolo by to nadlho.
Na záver len toľko, v TV reklame sa na mňa každý deň usmieva ujo, ktorý sľubuje hypotéku iba za 3,4 %, nám v tejto banke po pravidelnom splácaní po siedmych rokoch zdvojnásobili úrok na 4,9% a neprejavili žiadny záujem o komunikáciu a vyriešenie problému k obojstrannej spokojnosti.
Urobte si názor sami. Ja učím svoje deti, že RE-KLAMA je o klamaní ľudí a čím je väčšia tým väčšie klamstvo v nej ponúkajú. A v prípade Prima banky to platí na milión precent.

Zverejnenie komentára

A aký je Váš názor? Podeľte sa o Vaše skúsenosti v diskusii...

Páčil sa Vám tento článok? Prosím zdieľajte